A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Акція “Подяка іншим”

     До Дня скромності у коридорі нашого ліцею педагог-організатор Заплішна Т.М. скомпонувала “Стіну подяки” з учнівських творчих робіт.    В акції “Подяка іншим” взяти участь діти з усіх  класів нашого ліцею. Учні висловлювали подяку своїм батькам, дідусям і бабусям, вчителям, кухарям, класним керівникам та техперсоналу закладу. Найбільше композицій — подяк отримали наші захисники за спокій та захист.

16:20 22.02.2024

Конкурс читців, присвячений Міжнародному дню рідної мови

   22 лютого у Жашківському ліцеї № 2  відбувся конкурс читців-декламаторів віршів про мову «Мова – багатство моє», який провела вчитель української мови та літератури Маламура С.П.. Учні ліцею до виступу підготувалися заздалегідь. Вони не тільки відповідально поставилися до даного конкурсу, а й творчо. Краса української мови ожила в поетичних рядках декламаторів. У виконанні ліцеїстів прозвучали вірші відомих українських поетів: Тараса Шевченка,  Ліни Костенко, Олександра Олеся.     Майстерність читців художнього слова оцінювало журі, якому було важко визначити переможця і призерів, бо діти порадували і сценічним вбранням (око тішило розмаїття вишиванок), і виразністю читання, і добором творів. Хотілося б відзначити Яковчук Ілону, Євтушенко Лізу (6 кл.), Большак Софію (9 кл.), Волинець Дарину, Ткаченко Надію, Ткачук Софію (11кл.)

14:46 22.02.2024

Виховний захід до Міжнародного Дня рідної мови "Наша мова калинова"

   Щороку 21 лютого починаючи з 2000 року увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови.    Історія цієї дати має трагічний початок. 21 лютого 1952 року у Бангладеш (Східний Пакистан) пакистанська влада жорстоко придушила мітингувальників, переважно студентів, які висловлювали свій протест проти урядової заборони на використання в країні рідної - бенгальської - мови. Після проголошення незалежності Бангладеш у 1971 році цей день відзначають в країні як день мучеників, вшановуючи пам’ять загиблих за рідну мову. Саме за пропозицією цієї країни ЮНЕСКО проголосило 21 лютого Міжнародним днем рідної мови.     Класними керівниками 8-А та 8-Б  Гоменюк С.С. та Панасюк О.М. було проведено виховну годину до Міжнародного дня рідної мови. Учні ознайомились з історією заснування даного свята, переглянули відео, дізналися  цікаві факти про мову. Взяли участь у вікторині та спробували відгадати виконавців народних пісень. Учні захоплено слухали та відповідали на поставлені питання, адже саме зараз в період повномаштабного вторгнення мова є невід'ємною частинкою ідентичності українців.

15:51 21.02.2024

Літературна афіша

   Класний керівник разом з учнями 5 класу виготовили літературну афішу, приурочену до Дня рідної мови. В ній помістили вислови про рідну мову видатних письменників. Адже наша мова є найціннішим скарбом нашої країни. Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п'янить!!! І нікому її не вдасться знищити.

14:55 21.02.2024

Виховний захід "Її величність мова"

Міжнаро́дний день рі́дної мо́ви, також Міжнародний день материнської мови — день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року.

14:26 21.02.2024

День рідної мови

    Наша мова - українська - це скарбниця мудрості, невичерпне джерело добра, струмок надії, енергії.     До свята учні третього класу виготовили лепбуки, які наповнили віршами, загадками,  ребусами, висловами про мову, провели вікторину "Моє багатство - рідна мова".

13:40 21.02.2024

Квест-гра "Лабіринти мови"

   21 лютого Заплішна Т.М. та Коваль В.П. провели для учнів 6 і 7 класів квест-гру "Лабіринти мови". Учні  виконували різноманітні завдання, шукали відповіді на запитання. Мета квесту: повторити і закріпити знання учнів з української мови, літератури, збагачувати словниковий запас і виховувати культуру мовлення.

13:36 21.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора