A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Година спілкування на тему: «День ненасильства та миру»

   30 січня відзначають День ненасильства та миру. Його святкування 1964 року запропонував іспанський поет Льоренсо Відаль Відаль. Ця талановита людина все своє життя відстоювала ідеї пацифізму та виступала проти насильства.Тому в цей день бібліотекарем Кравчук О І. та педагогом соціальним Маринчук О.Б. з учнями 5 класу було проведено годину спілкування на тему: «День ненасильства та миру». Під час якої діти ознайомилися з  історію виникнення свята, згадали про негативні наслідки проявів насилля й жорстокості, як захиститися та попередити жорстоке поводження з людьми. Створили лепбуки,  до складу яких увійшли кишеньки: «Прислів’я про мир», «Цікаві факти про мир», «Історія свята», «Вислови про мир», «Що таке насилля та його види», «Причини і відповідальність за скоєння насилля», також додано телефони довіри, «Цікаві конвертики» для дітей. Основна мета заходу: формування культури миру, терпимості, розуміння і ненасильства, уміння вирішувати суперечки та проблеми мирним шляхом.

15:50 30.01.2024

29 січня - День пам'яті Героїв Крут

   29 січня в 9 класі вчителем історії Коваль В.П. та бібліотекарем Кравчук О.І. був проведений круглий стіл до  Дня пам'яті Героїв Крут. Учні ознайомилися з подіями 29  січня 1918 року про бій українських вояків проти більшовицької армії на станції Крути, проявивши жертовність і героїзм заради незалежності України. Мета заходу: формувати в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого.

13:19 29.01.2024

Допомога пернатим друзям

   Діти 2 класу разом з класним керівником Лясковською Л.Л. вирішили поповнити арсенал годівничок на шкільному подвір'ї, а разом з тим поспостерігати за станом природи.

13:19 29.01.2024

Онлайн – тренінг «Гендер: рівні можливості для всіх»

  25 січня учні 11 класу Жашківського опорного ліцею №2 взяли участь в онлайн – тренінгу «Гендер: рівні можливості для всіх». Провела тренінг Войтовська Алла Іванівна, доктор філософії з соціальної роботи,  доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Метою заходу є ознайомити учнів з поняттями “гендер”, “гендерна рівність” та основами гендерно-правового законодавства України.

17:04 25.01.2024

Урок ЯДС 4 клас. Проєкт Розмови мікробів"

   STEM освіта. На уроці ЯДС учні 4 класу ознайомилися з вірусами й мікробами. Діти дізналися, що мікроби напрочуд маленькі, але дуже-дуже впливові, бо їх неймовірно багато. Вони щосекунди можуть потрапити до нашого організму: через брудні руки, їжу, іграшки, повітря та інших людей. Учні підготували комікс "Розмова мікробів". Фантазували та створювали своїх мікробів-монстриків. Переглянули відео "Корисні й шкідливі мікроорганізми", відгадували загадки, шили захисні маски, створювали правила "Як захистити себе від вірусів.

14:30 24.01.2024

День Соборності України

   День Соборності — це нагадування, про те, що наша сила в єдності. В цей важкий час боротьби України за свою незалежність, ми віримо, що її цілісність залишиться непорушною.    З нагоди Дня Соборності України в третьому класі вчитель Швець О.П. разом з учнями провела вікторину. Учні виготовили долоньки "Моя Україна", презентували свої малюнки, створили "Квітку — серце".

16:48 23.01.2024

Виховний захід до Дня Соборності України

  22 січня з учнями 9 класу проведено виховний захід до Дня Соборності України. Мета заходу: поглибити знання учнів з історії виникнення свята Соборності України, знань про історичний акт злуки українського народу, його значення, пробудження інтересу до поглибленого вивчення історії українського народу.

16:59 22.01.2024

День Соборності України

   День Соборності України - це свято, яке щорічно святкують 22 січня від 1990 року. Воно покликане нагадати про єдність і незалежність українського народу.    Учні 4 класу долучилися до святкування. Діти виготовили долоньки "Що для мене Україна?" Переглянули відео для дітей "День Соборності України Історія та сучасність".  

12:53 22.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора