A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Мова Шевченка – мова єднання

    9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу.  Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Шевченкове слово і мудре, й правдиве. Тільки треба його читати, вчити, дослухатись, пам’ятати і передавати майбутнім поколінням. Щоб знали вони, чийого роду доньки й сини. Яких ворогів, кого долали. Які тортури й муки пережили, але перемогли. …

15:15 08.03.2024

Заходи з нагоди 210 - річниці від дня народження великого Кобзаря

      У перші березневі дні ми згадуємо великого сина нашого народу — Тараса Шевченка. 9 березня учні 10 класу взяли участь у заходах з нагоди 210 - річниці від дня народження великого Кобзаря, поета, художника  вшанували пам'ять  та поклали квіти до  пам'ятника.

15:10 08.03.2024

210-та річниця з дня народження

    Національний і світовий геній, поет, художник, громадський діяч Тарас Григорович Шевченко відомий у всьому світі. В переддень річниці з дня народження учні 2 класу разом з класним керівником Лясковською Л.Л. почали знайомство з творчістю цієї видатної людини. Із задоволенням декламували найкращі вірші, малювали ілюстрації, робили інсценізації до деяких епізодів. Вирішили й надалі знайомитись із творчістю цієї видатної людини.

14:05 08.03.2024

Відкритий урок на тему: "І мене в сім'ї великій, в сім'ї вольній, новій..."

    Вчитель української мови та літератури провела відкритий урок з учнями  5-го класу на тему: "І мене в сім'ї великій, в сім'ї вольній, новій...".  П'ятикласники на уроці декламували поезії Тараса Шевченка, складали прислів'я, "відвідали" караоке-клуб, де співали "Зацвіла в долині червона калина". Учні вкотре пригадали дитячі роки Кобзаря та вшанували його пам'ять "Молитвою" Д. Павличка.

11:10 08.03.2024

Майстер-клас з виготовлення сувенірів "Маленький Кобзарик"

    8 березня у 8-Б класі відбувся майстер-клас з виготовлення сувенірів "Маленький Кобзарик".  Учні виготовили лепбук, створили чаші пір'їн з хронологією  життєвого та творчого  шляху Шевченка та з його крилатими висловами. Захід був пізнавальним, цікавим та сприяв  подальшому  вивченню спадщини Шевченка.

11:02 08.03.2024

Перегляд цікавих  фільмів про Кобзаря

    З нагоди  210-річниці від дня народження Т.Г. Шевченка  Заплішна Т.М. організувала перегляд цікавих  фільмів про Кобзаря.     Учні 6 класу переглядали  фільм "Мій Шевченко». Протягом  документального фільму його творці ведуть глядача від невеличкої хати в Моринцях, де народився, до Чернечої гори біля Канева, де похований. "Мій Шевченко" — стрічка інтелігентна й тактовна.Фільм дійсно не шаблонний, дуже цікавий і відкриває  нові грані життя Т. Г. Шевченка.     Дітям фільм видався  дуже цікавим, неординарним, документом, що у простій, доступній формі, просто і щиро розповідає там про Шевченка, як просту, доступну людину.

14:13 07.03.2024

Літературне лото "Мова Т.Г. Шевченка - моя рідна мова"

   7 березня в 7 класі до Дня Шевченківських днів було проведено літературне лото "Мова Т.Г. Шевченка - моя рідна мова" з метою вшанування видатного сина українського народу, вивчення і популяризації спадщини Великого Кобзаря.

12:15 07.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора