A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Тренінгове заняття з домедичної допомоги

     Учасники військово – патріотичної гри «Сокіл» ( «Джура»), рій «Мудрі Сіроманці» прийняли участь у тренінгових заняттях з домедичної допомоги, які проводили фахівці другого відділу Уманського РТЦК.    Солдат Віктор Майструк практично пояснював як зупиняти масові кровотечі, перевіряти дихання та наявність переломів. Учні вчились, як правильно накладати бандаж та турнікет, як виявляти травми голови та накладати пов’язку на шию. Учасники дізнались, як правильно  проводити тампонування паху. Фахівці розкрили алгоритм спілкування з пораненим та надання допомоги. Діти навчались, як підготувати пораненого до транспортування, як евакуювати із червоної зони та дізнались про способи евакуації.    Молодший сержант Володимир Приймак розповідав про вібраційні хвилі та їх наслідки. Головний сержант Олег Майструк застеріг, що паніка є великим ворогом і страх контролює життя.  Тренінгове заняття було цікавим та захопливим, багато інформації запам’яталось. Знання з домедичної допомоги знадобляться вихованцям.

16:05 27.03.2024

 Як орієнтуватися на місцевості?

    На уроці ЯДС  учні 4 класу вчилися визначати сторони горизонту за допомогою компасу. Діти також визначали розташування природних об`єктів і будівель на шкільному подвір`ї.

13:20 27.03.2024

Бінарний урок присвячений Всесвітньому дню водних ресурсів.

   З нагоди відзначення Всесвітнього дня водних ресурсів 22 березня 2024 року вчителем інтегрованого курсу «Пізнаємо природу» Гвоздик І. О. та вчителем географії Пашинською О. М. у 6 класі було проведено відкритий бінарний урок на тему «Екологія води — екологія душі».

16:13 22.03.2024

Національний тиждень читання. Тиждень поезії

    З 16 до 24 березня проходить всеукраїнська інформаційно – просвітницька акція «Національний тиждень читання. Тиждень поезії.» Тема тижня поезії -«Дім», гасло - «Ріки незмінно течуть додому». Тому до нашого ліцею завітали працівники КЗ «Жашківської ЦБС» Тупалова В.М., Рибіцька Т.О.  Разом з бібліотекарем нашого закладу Кравчук О.І.  провели поетичні читання, присвячені Всесвітньому  Дню поезії, який відзначається 21 березня. На читання були запрошені учні 9 та 11 класу(вчитель української мови та літератури Маламура С.П.), які читали вірші Ольги Чорної, Валентини Леушіної, Тетяни Альмужної та ін. Цей захід був цікавим   для всіх, хто цінує високе мистецтво слова, відчуває його силу та магію. Учасники зібралися, щоб дізнатися більше про видатних поетів Жашківщини, які своїми творами збагатили українську літературу та відобразили красу та велич нашого рідного краю у своїх віршах. Нехай їхня творчість надихає нас на нові вершини поетичного мистецтва та дарує нам глибокі почуття та розуміння світу.

14:39 21.03.2024

ЛИСТІВКИ-ЩАСЛИВКИ – СИМВОЛ УКРАЇНСЬКОГО ДНЯ ЩАСТЯ

20 березня світ святкує Міжнародний День Щастя.  Це свято виросло з ініціативи королівства Бутан та було проголошено ООН у 2012-му році. Для України це доволі нове свято, але воно вже набуває виразних національних ознак.     Однією з найвиразніших особливостей українського Дня Щастя стала листівка-щасливка.      Формально, це анонімний лист із побажаннями у жанрі « до всіх, кого це стосується », згорнутий та зв’язаний барвистою стрічкою. Його головна мета – передати дрібку чуйного тепла всім, хто цього потребує.     Учні нашого ліцею долучились до майстер – класу з виготовлення листівок-щасливок. Адже основним символом Дня щастя в Україні є саме ці листівочки з теплими побажаннями, написані кольоровими олівцями та прикрашені яскравими стрічками. Їх дарують тим, кому бажають щастя.

12:27 20.03.2024

Урок ЯДС 4 клас. Досліджуємо разом "Куди ростуть рослини?"

    На уроці ЯДС учні 4 класу разом з класним керівником Л.П. Бурлакою досліджували "Куди ростуть рослини?".  Користуючись алгоритмом виконання.  Учні висаджували цибулю, розсаду перцю, томатів. баклажанів. Сіяли квасолю і боби. Діти  зробили висновок, що у який бік ми не повертали б насінинку,  коріння рослини завжди буде спрямоване вниз, а паросток - вгору. Учені вважають, що напрямок росту рослин визначає земне тяжіння.                                                                                                                                                   Діти поставили посаджені рослини на підвіконня і декілька днів спостерігали за ними. Учні дослідили, що всі рослини тягнуться до світла. Як би не змінювали положення рослин, стебла розсади завжди будуть спрямовані до сонця.

14:56 18.03.2024

День українського добровольця

   У Жашківському опорному ліцеї №2 14 березня класними керівниками були проведені виховні заходи до Дня українського добровольця.

14:01 14.03.2024

Виховна година "День українського добровольця"

    Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. В 7 класі до Дня Добровольця  провели виховну годину класний керівник Коваль В.П., асистент вчителя Стецюк С.В., бібліотекар Кравчук О.І.. Учні отримали інформацію, що 14 березня  в Україні відбувається вшанування добровольців – людей, які не були військовими за професією, але в критичний для держави момент без повісток і примусу, добровільно «поставили на паузу» своє попереднє життя та взяли до рук зброю, щоб захистити країну.

13:38 14.03.2024

Святкування Масляної

    У стінах Жашківського опорного ліцею №2 відбулося святкування Масляної. Третьокласники разом з класним керівником Швець О. П. відтворили цікаві українські традиції цього свята. Дійство видалося колоритним та різнобарвним. Діти декламували вірші, співали пісні, веснянки, заклики. Школярі дізналися про походження, звичаї та традиції свята. А ще стали учасниками розваг та конкурсів.

15:04 13.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора