A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Проєкт "Бутерброди"

    Учні 5 класу на уроці технологій завершили вивчати проєкт "Бутерброди". Цікаво та пізнавально проведені уроки мали корисний результат. Діти навчилися відрізати скибки хліба та нарізати інгредієнти для бутербродів. Власноруч приготовлені бутерброди були дуже смачні.

14:08 15.04.2024

Суботник

   З метою поліпшення санітарного та естетичного стану пришкільної території шкільна родина вийшла на традиційний «Суботник».

14:34 11.04.2024

День банана

    10 квітня ліцеїсти Жашківського опорного ліцею №2 відзначали смачне й нестандартне свято – День банана.

14:20 10.04.2024

Благодійна ярмарка

   Учні 5 класу провели благодійну ярмарку щоб долучитися до фінансової допомоги випускнику Національної Академії Національної Гвардії України, офіцеру – ЧУБІ ВЛАДИСЛАВУ ІГОРОВИЧУ, який з перших лютневих днів тримав оборону кордонів України та отримав важке поранення. Разом ми сила!!! Слава нашим захисникам!!!

13:56 28.03.2024

Тренінгове заняття з домедичної допомоги

     Учасники військово – патріотичної гри «Сокіл» ( «Джура»), рій «Мудрі Сіроманці» прийняли участь у тренінгових заняттях з домедичної допомоги, які проводили фахівці другого відділу Уманського РТЦК.    Солдат Віктор Майструк практично пояснював як зупиняти масові кровотечі, перевіряти дихання та наявність переломів. Учні вчились, як правильно накладати бандаж та турнікет, як виявляти травми голови та накладати пов’язку на шию. Учасники дізнались, як правильно  проводити тампонування паху. Фахівці розкрили алгоритм спілкування з пораненим та надання допомоги. Діти навчались, як підготувати пораненого до транспортування, як евакуювати із червоної зони та дізнались про способи евакуації.    Молодший сержант Володимир Приймак розповідав про вібраційні хвилі та їх наслідки. Головний сержант Олег Майструк застеріг, що паніка є великим ворогом і страх контролює життя.  Тренінгове заняття було цікавим та захопливим, багато інформації запам’яталось. Знання з домедичної допомоги знадобляться вихованцям.

16:05 27.03.2024

 Як орієнтуватися на місцевості?

    На уроці ЯДС  учні 4 класу вчилися визначати сторони горизонту за допомогою компасу. Діти також визначали розташування природних об`єктів і будівель на шкільному подвір`ї.

13:20 27.03.2024

Бінарний урок присвячений Всесвітньому дню водних ресурсів.

   З нагоди відзначення Всесвітнього дня водних ресурсів 22 березня 2024 року вчителем інтегрованого курсу «Пізнаємо природу» Гвоздик І. О. та вчителем географії Пашинською О. М. у 6 класі було проведено відкритий бінарний урок на тему «Екологія води — екологія душі».

16:13 22.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора