A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Виховна година "Свята спадщина. Державний герб України"

   19 лютого проводилась відкрита виховна година у 8-Б  класі "Свята спадщина. Державний герб  України" (до Дня Державного герба України ). Учням було запропоновано розгадати кросворд, скласти пазл, переглянути цікаву презентацію про історію герба України-тризуба. Як підсумок була проведена тематична гра ,, Так " чи ,, Ні ".

14:43 19.02.2024

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-та річниця виведення військ з Афганістану

    Сьогодні в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця дата приурочена до дня виведення військ з Афганістану в 1989 році.  З 1979  до 1989 року, тисячі українців пройшли через пекло "афганської війни". Багато з них не повернулися в рідні домівки, вважаються зниклими безвісти або потрапили в полон, багато отримали поранення. Ті, хто залишилися живими, пройшли сувору школу випробування долі. З кожним роком історія віддаляє нас від років Афганської війни, але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті приклади мужності і вірності синів своєї Батьківщини, які з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської мужності та героїзму.    1989 рік для багатьох став роком, коли скінчився рахунок втратам наших солдатів, службовців. Важкий, сумний підсумок. Багато матерів і батьків не дочекалися своїх синів, котрі не сказали -- «Мамо, я живий...».    В цей день ми поділяємо весь біль втрати з тими, хто втратив на цій війні своїх близьких і віддаємо шану всім учасникам тих подій. У нашому ліцеї педагог – організатор Заплішна Т.М. підготувала для  десятикласників годину спілкування «А біль Афгану не змовкає». Діти переглядали документальні фільми, вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів. Учні мали  можливість відкрито поглянути на нашу історію, дати їй об’єктивну оцінку і зрозуміти, що головним героєм афганської війни був простий солдат, для якого військовий обов’язок був справжнім подвигом.      В цей день молімося за здоров'я воїнів-афганців, за наших захисників, які відстоюють територіальну цілісність та незалежність України у війні з російськими окупантами. Трагічний слід вона залишила для багатьох українців та їхніх сімей. Кожен виніс з тієї війни свої спогади, свій біль і життєвий досвід... Вічна пам'ять загиблим.

15:28 15.02.2024

Змагання волейболістів ліцею №2 та №3

   14 лютого до Дня святого Валентина вкотре запекло змагалися волейболісти ліцею №2 та №3. Гра була цікавою та захоплюючою. До самого завершення змагань зберігалась інтрига, тому що команди були сильні та варті перемоги. Цей день приніс усім цікаві враження та неповторні емоції. Бажаємо усім продуктивних тренувань, нових перемог і сильного командного духу!

16:06 14.02.2024

Урок ЯДС 4 клас. Проєкт "Фантазія манить нас до зірок"

   Учні 4 класу були справжніми конструкторами. Переглянувши фантастичні твори - мультфільми, відео, книжки сучасних досліджень космосу, вони придумували та конструювали моделі літальних апаратів для міжгалактичних мандрівок. Потім діти презентували свої роботи.

13:42 14.02.2024

Урок ЯДС 4 клас. Історію свого роду

   Урок ЯДС 4 клас. Учні 4 класу продовжують вивчати  історію свого роду і виготовили родовідні дерева. Адже, родина - найцінніший скарб.

14:35 13.02.2024

Урок ЯДС 4 клас. STEM освіта.  Забруднення Землі.

  Забруднення Землі - найактуальніша екологічна проблема. Учні 4 класу заклопотані екологічними проблемами, станом нашої природи і планети. Вони вирішили дати нове життя використаним речам: скляному посуду від йогуртів і кефіру, посуду від консервів, створенням декупажу. Діти прикрасили свій клас чарівними, красивими речами.

14:31 12.02.2024

День піци

    9 лютого День піци. Учні 4 класу разом з класним керівником Бурлакою Л.П. дізнавалися про історію створення піци її різновидами. Діти дослідили, що назва цієї страви походить від двох італійських слів, які перекладаються  "тарілка" й "площина". Учні створювали штучні піци, пройшли математичними  лабіринтами і в кінці  на них чекав смачний результат. Всі діти із задоволенням смакували смачнющою піцою, яку спекли їхні батьки.

14:53 09.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора