A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Виховна година "День українського добровольця"

    Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. В 7 класі до Дня Добровольця  провели виховну годину класний керівник Коваль В.П., асистент вчителя Стецюк С.В., бібліотекар Кравчук О.І.. Учні отримали інформацію, що 14 березня  в Україні відбувається вшанування добровольців – людей, які не були військовими за професією, але в критичний для держави момент без повісток і примусу, добровільно «поставили на паузу» своє попереднє життя та взяли до рук зброю, щоб захистити країну.

13:38 14.03.2024

Святкування Масляної

    У стінах Жашківського опорного ліцею №2 відбулося святкування Масляної. Третьокласники разом з класним керівником Швець О. П. відтворили цікаві українські традиції цього свята. Дійство видалося колоритним та різнобарвним. Діти декламували вірші, співали пісні, веснянки, заклики. Школярі дізналися про походження, звичаї та традиції свята. А ще стали учасниками розваг та конкурсів.

15:04 13.03.2024

Інформаційне заняття: "Мої  права. Правила і обов'язки"

    13.03.2024 р. у 4 класі Жашківського опорного ліцею №2 проведено інформаційне заняття: "Мої  права. Правила і обов'язки".     Мета: розширити знання дітей про їхні особисті права, підвести учнів  до розуміння того, що необхідно не лише знати свої права, але й сумлінно виконувати свої обов'язки; правила поведінки в школі; виховувати повагу до вчителів, однолітків  у школі, у щоденному житті; людей, що є старшими за віком, виховувати повагу до своєї сім'ї, друзів, оточуючих; формувати  позитивну атмосферу в класному колективі.       Виконали гру:" Додай слово","Відгадай загадку", "Вгадай право за опорними словами",вправа "Мозковий штурм" Як ви розумієте значення слова "обов'язок"?  і "Навіщо вивчати правила поведінки учнів в школі?".

14:52 13.03.2024

Урок ЯДС 4 клас. Проєкт "Настільна гра"

    Учні 4 класу підготували  проєкт "Настільна гра". Діти дізналися, що у настільній грі має бути перша ділянка - "Старт" й остання - "Фініш". між ними — ділянки, де зображені  предмети та ситуації. Учні вибирали ідеї ситуацій для ігор, складали правила, а потім тестували їх. Діти з радістю обмінювалися іграми один з одним.

13:50 11.03.2024

Мова Шевченка – мова єднання

    9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу.  Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Шевченкове слово і мудре, й правдиве. Тільки треба його читати, вчити, дослухатись, пам’ятати і передавати майбутнім поколінням. Щоб знали вони, чийого роду доньки й сини. Яких ворогів, кого долали. Які тортури й муки пережили, але перемогли. …

15:15 08.03.2024

Заходи з нагоди 210 - річниці від дня народження великого Кобзаря

      У перші березневі дні ми згадуємо великого сина нашого народу — Тараса Шевченка. 9 березня учні 10 класу взяли участь у заходах з нагоди 210 - річниці від дня народження великого Кобзаря, поета, художника  вшанували пам'ять  та поклали квіти до  пам'ятника.

15:10 08.03.2024

210-та річниця з дня народження

    Національний і світовий геній, поет, художник, громадський діяч Тарас Григорович Шевченко відомий у всьому світі. В переддень річниці з дня народження учні 2 класу разом з класним керівником Лясковською Л.Л. почали знайомство з творчістю цієї видатної людини. Із задоволенням декламували найкращі вірші, малювали ілюстрації, робили інсценізації до деяких епізодів. Вирішили й надалі знайомитись із творчістю цієї видатної людини.

14:05 08.03.2024

Відкритий урок на тему: "І мене в сім'ї великій, в сім'ї вольній, новій..."

    Вчитель української мови та літератури провела відкритий урок з учнями  5-го класу на тему: "І мене в сім'ї великій, в сім'ї вольній, новій...".  П'ятикласники на уроці декламували поезії Тараса Шевченка, складали прислів'я, "відвідали" караоке-клуб, де співали "Зацвіла в долині червона калина". Учні вкотре пригадали дитячі роки Кобзаря та вшанували його пам'ять "Молитвою" Д. Павличка.

11:10 08.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора