A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Психологічна служба школи

Дата: від до Скинути

Заняття для учнів 7-го класу на тему: «Булінг в освітньому середовищі, або людська гідність – найвища цінність»

На занятті учні ознайомилися з поняттями: «булінг»; «кібербулінг»; «моббінг». Охарактеризовували типові ознаки булінгу (цькування) в освітньому середовищі (школа, клас). З’ясували: хто несе відповідальність?; які документи захищають права дітей. Обговорили види насильства та обіграли їх за допомогою вправи «ситуації».

16:37 22.09.2021

Заняття з елементами тренінгу для учнів 6 –го Б класу на тему: «Я та мої друзі»

На занятті учні мали змогу розвивати сприйняття здатності розуміти необхідність доброзичливих стосунків з однолітками. Формували вміння висловлювати власну думку, об’єктивно оцінювати свої та чужі вчинки. Визначили позитивні та негативні сторони свого характеру (вправа «Купи – продай»).  Усвідомили, які риси характеру їм допомагають досягти мети (вправа «Особлива хмаринка»). Удосконалювали навички ввічливості, товариськості. Розвивали вміння  поважати думку інших  та уважно вислуховувати її.

15:37 22.09.2021

Корекційно – розвивальне заняття з елементами тренінгу для учнів 7 -го класу з розвитку самооцінки та комунікативної сфери на тему: «Подорож до країни «Я»

На занятті учні самостійно визначили: свої  здібності та задатки; свої можливості (вміння, навички) по досягненню цілей;  їх роль у використанні у власному житті. Об’єктивно оцінили позитивні і негативні риси свого характеру. Охарактеризували їх значення у досягненні успіху. Набули: навичок особистісної взаємодії з іншими людьми (дітьми; дорослими); розуміння власної ідентичності та неповторності.  

15:37 21.09.2021

Заняття з елементами тренінгу для учнів 6 – б класу на тему: «Толерантність. Ввічливість – запорука успіху у формуванні особистості учня».

На занятті учні обговорили поняття: толерантність, ввічливість. Поглибили знайомство один з одним. Формували почуття єдності. Розвивали навички поваги та ввічливого ставлення до людей. З’ясували, що кожна дитина є значущою, унікальною, а всі разом діти – утворюють   особливість і неповторність свого класу.

14:43 15.09.2021

Тренінгове заняття з профілактики психологічного комфорту в учнівському середовищі (формування позитивної комунікації дітей) для учнів 1 класу на тему: «Наш клас – одна сім’я».

На занятті учні 1 – го класу мали можливість підвищити рівень комунікативних стосунків в шкільному середовищі. Удосконалювали навички культурних відносин, взаєморозуміння, доброзичливого, тактовного відношення між дітьми класу. Діти вільно, невимушено спілкувалися. Висловлювали власну думку. Самостійно визначали позитивні свої сторони характеру (вправа «Веселий м’ячик»). Пояснювали, якими особистісними якостями мають володіти їх друзі (вправа «Який мій друг?» та вправа «Подарунок»). А головне, - з’ясували, що кожна дитина є значущою, унікальною, а всі разом діти – утворюють особливість і неповторність свого класу (вправа «Дерево особистісних якостей»). На завершення виконали психомалюнок «Мої друзі в класі».

15:38 08.09.2021

Заняття з елементами тренінгу для учнів 6 – б класу на тему: «Я і мій дружний клас».

Під час заняття учні мали змогу вільно висловлювати свої думки. Саморозкрити індивідуальні особливості. Формувати комунікативні навички. Підвищити самооцінку. Проявити лідерські здібності. Дане заняття сприяло згуртуванню класного колективу.

16:38 07.09.2021

Розвивальне заняття з використанням тренінгових вправ для дітей дошкільного віку, що готуються іти до школи на тему: «Я майбутній першокласник»

Мета знайомства з майбутніми першокласниками: визначення готовності дітей до шкільного життя; створення мотивації, що до пізнання самих себе, своїх бажань; розвиток навичок комунікації в групі ровесників та дорослих; розвиток інтересу до школи, до особливостей поведінки в шкільному соціумі.

15:30 15.06.2021

Розвивально – профілактичне заняття для учнів 7 – го класу на тему: «Не ведись - прояви свою стійкість в Інтернеті»

За підтримки Уповноваженого Президента України з прав дитини М. М. Кулеби, освітнім проєктом #stop_sexтинг, було розроблено урок “#Не_ведись - прояви свою стійкість в Інтернеті” для забезпечення стійкості дітей до шкідливого контенту. З огляду на актуальність зазначеної проблеми спеціалістами психологічної служби школи було проведено запропонований урок з учнями 7 класу. Під час даного заняття було висвітлено ряд тез: інтернет можливості; шкідливий контент. Було обговорено фактори негативного впливу на стан людини, а зокрема підлітка. Удосконалили навички з умінь протистояти даній інформації дотримуючись відповідних правил (тренінгова вправа «Шкідливий контент»).  Розглянули ряд відчуттів, що виникають в учня під час перегляду шкідливого контенту ( тренінгова вправа «Мої переживання»). Для обговорення  було запропоновано такі питання: 1). Що є індикатором того, що друг/знайомий чи однокласник переживає кризову ситуацію і веде себе ризиковано? ; 2). Як зрозуміти, що ваш друг потрапив у ризиковану ситуацію?; 3). Куди, чи до кого, ти, маєш впершу чергу звернутися за допомогою?

14:03 26.05.2021

Розвивально – профілактичне заняття для учнів 10 класу на тему: «Умій протистояти шкідливому впливу»

На занятті учні вчилися зосереджувати увагу на позитивних якостях особистості. Розвивали навики протистояння шкідливому впливові з боку однолітків за допомогою тренінгової вправи «… це кльово!». Розробили правила власного життя (малюнковий коллаж «Моє майбутнє»). Визначилися з приорітетами у визначенні здорового способу житття (анкетування «Бути здоровим – це круто!»).

14:39 19.05.2021

Розвивальне заняття з елементами тренінгу для учнів 5 класу на тему: «Правила безпеки. Безпечна поведінка в соціумі. Розкажи дорослому».

Діти вчилися правилам безпеки в дома, в школі та  громадських місцях. Розвивали вміння, як  уникати контакту з потенційно небезпечними незнайомцями. Визначали особливості людей, які можуть бути небезпечними. Набували навичок активної відмови у разі виникнення небезпечної ситуації. Вчилися розрізняти погані та хороші таємниці.Розглянули та вивчили такі життєво важливі правила як: «Кричи. Біжи. Розкажи», «Безпечна поведінка з незнайомцями», «Бити не можна» та «Розкажи дорослому» Діти для себе визначили ряд тих дорослих у їхньому житті, яким вони можуть розповісти про небезпечну ситуацію. Обговорювали, які незнайомці можуть бути безпечними, і до яких можна звернутись за допомогою. Саме такі заняття допомагають учням сформувати правильну поведінку у складних життєвих ситуаціях та показати, як і коли необхідно просити про допомогу у дорослого, якому довіряє дитина.

14:27 12.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора