A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Психологічна служба школи

Дата: від до Скинути

Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства»

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.Будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.Тому 25 листопада Жашківський ліцей №2 взяв участь у відкритті акції "16 днів проти насильства". Шкільна родина долучилася до важливої всесвітньої проблеми.

10:44 28.11.2022

Всесвітній День доброти

18 листопада, до Всесвітнього дня доброти,  психологічною службою сумісно із асистентами вчителя, з учнями ООП проведено круглий стіл "Добро-краса людської душі", перегляд та обговорення мультфільму "Казка про добро" і такої якості характеру як ДОБРО. Заохочувати робити добрі справи, повагу до старших людей, співчуття, любов, дружбу; формувати активну життєву позицію, розвивати вміння осмислювати духовні цінності. 

10:36 18.11.2022

Міжнародний День добра

У рамках відзначення Міжнародного Дня добра з метою формування  в учнів розуміння значення добра та взаємодопомоги психологічною службою школи в 5-7 класах проведенні години спілкування. На прикладах змісту легенд, оповідань, проведення гри"Скажи добре слово", "Пригадаємо прислів'я", створення колажу "Сонце дає життя на землі" донести до свідомості учнів, що доброта найкраща риса характеру людини.

08:46 15.11.2022

СТАМБУЛЬСЬКА КОНВЕНЦІЯ

1 листопада 2022 року набула чинності в Україні Стамбульська Конвенція, що стало міцним фундаментом викорінення всіх форм дискримінації щодо жінок та подоланню ґендерно зумовленого насильства в українському суспільстві.

19:35 01.11.2022

Як боротися з булінгом?

28 жовтня  у  5 класі проведено проведено бесіду " Як боротися з булінгом?." Було акцентовано увагу на таких питаннях як "Якщо Ви стали свідком булінгу","Якщо ти у ситуації булінгу", "Хто може й повинен захистити?". Головною метою цієї бесіди було: сформувати у учнів , нетерпимість до проявів агресії; розвивати співчутливе ставлення до інших; сприяти розвитку навичок надання і отримання допомоги.

17:53 28.10.2022

Що таке торгівля людьми?

24 жовтня у 7а класі проведено інформаційну бесіду на тему "Що таке торгівля людьми?". Під час перегляду відеоролика, були висвітлені такі питання:  Що таке торгівля людьми?

17:53 24.10.2022

22 жовтня Всесвітній день людей з вадами мовлення

22 жовтня кожного року, починаючи з 1998-го, планета відзначає Всесвітній день людей з вадами мовлення. Від проблем з мовленням можуть страждати і діти, й дорослі люди. Перші — через особливості розвитку щойно сформованого мовного апарату. Другі — після отриманих фізичних чи психологічних травм. Людині, обмеженій у можливості усно виражати свої думки, важко дається комунікація з оточуючими. Існує багато розладів мовлення, але одним з найпомітніших та найтяжчих вважається заїкання або логоневроз — порушення плавності, ритму та організації мовлення. За різними даними, від заїкання в світі страждає від 1 до 5% населення. 

17:48 21.10.2022

СКАЖЕМО БУЛЛІНГУ "НІ" !!!

З метою запобігання та протидії булінгу , 04 жовтня в 1 класі проведено інформаційну бесіду "Скажемо булінгу "НІ!" В процесі якої учні ознайомились з поняттям "булінг", його ознаками, через що трапляється знущання.Було акцентовано увагу на таких питаннях як :"Якщо ти у ситуації булінгу", "Хто може й повинен захистити?.

17:35 04.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора