A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Психологічна служба школи

Дата: від до Скинути

Тренінг для учнів 6 – а класу на тему: «Проблема насильства – шляхи подолання»

В рамках проведення Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" спеціалістами психологічної служби школи було проведено розвивальне заняття з використанням тренінгових вправ на тему: «Проблема насильства – шляхи подолання». На занятті учні мали можливість ознайомитися з поняттям «насильство» (вправа «Два аркуші»; «Що таке насильство»), «види насильства» (вправа «Відгадай за ознаками»). З’ясували: в чому полягає проблема насильства, які фактори спричиняють агресивні дії, та як правильно себе поводити, щоб нестати жертвою агресора (перегляд відео «Правила поводження в конфліктних ситуаціях»). 

15:07 08.12.2021

Тренінг для учнів 9 класу на тему: «Два погляди на насильство»

Даний тренін дав можливість учням зрозуміти, які погляди на насильство в сім’ях існують в світі. Розглянули ознаки гендерного насильства та насильства над дітьми. Розглянули православне та правове бачення насильства в Україні. Кожин учасник тренінгу мав можливість висловити власну думку, що до насильства в цілому. 

15:02 08.12.2021

Акція «Синя стрічка проти насильства»

З  метою попередження проявів жорстокості та насилля серед учнів в школі відбулася профілактична загальношкільна акція "Синя стрічка – проти насильства". Відомо, що синя стрічка символізує синці на дитячому тілі та водночас синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством. Спеціалісти психологічної служби школи на перервах проводили інформаційні хвилинки, розповідали дітям про різні форми й прояви насильства та способи уникнення конфліктних ситуацій. Для кращого візуального сприйняття акції школярам було запропоновано прикріпити  символічні сині стрічки, як символ боротьби з насильством .  

16:05 07.12.2021

В рамках проведення Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" відбулося засідання круглого столу з теми: "Ставлення дітей до проявів насильства".

В рамках проведення Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" відбулося засідання круглого столу з учнями 7 - го класу спеціалістів психологічної служби школи з теми: "Ставлення дітей до проявів насильства". Учні мали нагоду з'ясувати, що таке насильство, його види; які основні прояви насильства існують, як іх визначити. Обговорили , які типи насильства розрізняють (домашне, шкільне, суспільне). На завершення виконали тренінгову вправу "Щаслива дитина".

15:09 01.12.2021

Акція "16 днів проти насильства"

"Стоп булінг". В рамках акції "16 днів проти насильства в 1 класі відбулося обговорення мультфільму "Міст" у контексті профілактичної бесіди про булінг, з метою попередження проявів насилля.

17:56 26.11.2021

Бесіда "Зупинимо булінг разом

25 листопада у 8 класі психологічною службою проведено бесіду "Зупинимо булінг разом!" та обговорено такі питання:  

19:08 25.11.2021

Інформаційне заняття "Булінг та правова допомога"

З метою запобігання та протидії булінгу в 4 класі психологічною службою проведено інформаційне заняття "Булінг та правова допомога" в процесі якої учні ознайомились з поняттям "булінг", його структурою; ознаками, через які трапляються знущання і хто може та повинен захистити.

17:09 24.11.2021

Всесвітній день дитини

З нагоди всесвітнього дня дитини спеціалістами психологічної служби школи було проведено інформаційно – розвивальне заняття з учнями 1 –го класу на тему: «Щаслива дитина – успішна країна». Під час заняття діти з’ясували, що таке «Всесвітній день дитини». Ознайомилися з поняттями: «права» та «обов’язки». Вивчили основні права та бов’язки дітей. Намалювали свою мрію. Розповіли про свій «щасливий день» та про свій емоційний стан в той прекрасний момент. З’ясували, які саме люди є головними в житті дітей, та як вони слідкують за дотриманням прав дитини. Учні висловили свої думки стосовно тези: «Щастя дітей є важливим для країни». Переглянули відеопрезентацію на тему: «Всесвітній день дитини». 

16:22 23.11.2021

Профілактичне заняття "Шкільна родина без насилля!" або ж "Як не стати жертвою булінгу"

Спеціалістами психологічної служби школи було проведено профілактичне заняття для учнів 5 - го класу на тему: "Шкільна родина без насилля!" або ж "Як не стати жертвою булінгу".  Заняття включало в себе інформаційне повідомлення: "Булінг в шкільному середовищі" та перегляд відеоряду: "Запобігання  та протидія булінгу".

19:37 19.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора