A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Психологічна служба школи

Дата: від до Скинути

Заняття з елементами тренінгу для учнів 5 - го класу: " Я та мої друзі".

Під час заняття учні 5 го класу мали змогу: ознайомитися з правилами успішної соціалізації та набути емоційного досвіду; сформувати позитивні взаємини; розвивати навички "толерантного" спілкування; навчитися регулювати власну поведінку. Під час тренінгу дітям було запропоновано на розгляд  такі поняття, як: «дружба», «толерантність»,  «емпатія». Учні мали можливість за допомогою «мозкового штурму» проаналізувати дані поняття та усвідомити, як вони співвідносяться одне з одним. Активізувати позитивні емоції в дітей, сформувати дружнє ставлення, навички взаємодії вдалося за допомогою вправи «Хвиля дружби». На завершення заняття - учні сформували кожин для себе «квітку дружби» та в позитивному ключі визачили самі сильні позитивні сторони один одного, що дало  змогу їм зрозуміти, що вони всі унікальні та мають масу чеснот, які гідні та варті поваги для формування дружніх стосунків в їх учнівському колективі.

14:45 25.11.2020

Заняття для учнів 2 - го класу: "Подорож до країни Доброти"

Яскраві враження та позитивні емоції залишить у пам'яті учнів 2 - го класу заняття на тему: " Подорож до країни доброти".  Під час подорожі діти відчули себе мандрівниками граючи в ігри: " Пройди стежкою добра"; "Відшукай відповідь та склади прислів'я; "Квіткова галявина настрою". Виконуючи завдання: "Оживи дерево добра"; "Квітка та вірш у подарунок" та творчим завданням: "Твори добро". Саме добро - це маленьке сонечко, яке живе у наших серцях. Вмійте дарувати тепло своїх сердець всьому живому, всім, тим хто вас оточує. 

14:05 20.11.2020

Заняття для учнів 3 -го класу : "Казка в гості запросила"

Як весела мандрівка пройшло заняття з учнями 3 -го класу на тему: "Казка в гості запросила." Діти під час подорожі переконались, що казки - це наші добрі друзі і порадники, де добро бореться зі злом, де живуть жахливі чаклуни і прекрасні красуні та є місце для здійснення найзаповітніших мрій. Вірте в казку. І вона завжди житиме поруч з вами.

14:05 13.11.2020

"Профілактика насильства"

З метою вивчення стресового напруження учнів в сімя'х та в школі було проведено заняття з учнями 3 - го класу на тему: " Порятунок від стресу". На занятті учням було запропоновано розглянути та проаналізувати поняття: "стрес", "ознаки стресового напруження", "наслідки стресів". На завершення учні виконали малюнковий тест: "Я вдома. Я в школі" 

14:00 11.11.2020

З толерантністю на "Ти"

Заняття з учнями 3 - го класу на тему: "Наш дружний клас". Актуалізування уявлення учнів про поняття "толерантність", "емпатія"; сприяння розвитку толерантності через виконання тренінгових вправ з самопізнання та взаєморозуміння. Діти активно вчилися знаходити переконливі аргументи для послідовного відстоювання власної точки зору з використанням "толерантного висловлювання". На завершення заняття учні виконали вправу для розвитку позитивної атмосфери та підвищення самооцінки, налагодження дружніх, доброзичливих стосунків; підвищення емоційного інтелекту: "Дерево побажань".

11:17 03.11.2020

Заняття для учнів 6 класу на тему: "Протидія булінгу у шкільному середовищі"

Учасники заняття підвищили рівень знань з питань запобігання жорстокого поводження та насильства. Ознайомились із поняттям: булінг; булер та  видами булінгу. Виробили знання та вміння визначати ознаки фізичного, психологічного, економічного та кібербулінгу над дітьми. Шукали способи допомоги, шляхи запобігання в різних ситуаціях з проявами булінгу в шкільному середовищі. 

11:07 30.09.2020

Заняття для учнів 5 - го класу на тему: "Бути здоровим - модно!"

З гарним настроєм та позитивними емоціями пройшло заняття з учнями 5 - го класу. У ході заняття діти з'ясували, що бути здоровим - це вміти правильно вести активний спосіб життя, правильно харчуватися та дбати про режим дня. Переконатись в цьому допомогли: вірші, прислів'я та виготовлення спільного фотоколажу.  

14:11 29.09.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора