A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Психологічна служба школи

Дата: від до Скинути

Тренінг "СНІД - загроза людству!"

   4 грудня у Жашківському опорному ліцеї №2 разом із 10 класом соціальний педагог Маринчук О.Б. провела тренінг "СНІД - загроза людству!"     Метою якого було: виховувати особисту відповідальність кожного за своє життя, своє майбутнє, розширити знання учнів про СНІД, ВІЛ-інфекцію, шляхи їх поширення, способи й засоби профілактики.      Разом з дітьми вивчили деякі факти з історії поширення ВІЛ; ознайомились зі  статистикою.    Учні активно взяли участь у мозковому штурмі "Що я знаю про цю хворобу".       Переглянули відеоролик для підлітків про ВІЛ/СНІД  "Життя на повну силу" від благодійного фонду "Громадське здоров'я", виконали вправи "Міфи та факти про ВІЛ і СНІД", "Серце друга".

14:51 04.12.2023

Моніторинг "Молодь і протиправна поведінка"

   23 листопада в Жашківському опорному ліцеї №2 педагогом соціальним в 11 класі проведено моніторинг "Молодь і протиправна поведінка." В ході моніторингу вивчалися питання: причин протиправної поведінки й ставлення до прояву девіацій; рівня поширеності правопорушень, конфліктів, насильства в учнівському середовищі;рівня ефективності просвітницької й профілактичної роботи; ставлення школярів, учнів до внутрішньо переміщених осіб та їх потреб.

14:10 23.11.2023

Психологічні вправи та ігри на подолання стресу

30 листопада у Жашківському опорному ліцеї №2 педагогом соціальним з учнями 1- 4 класів проведено психологічні вправи та ігри на подолання стресу: "Комплімент", "Подарунок другу", "Мій настрій", "Коло підтримки".

13:37 22.11.2023

No Smoking Day

   Міжнародний день відмови від паління (No Smoking Day) – відзначають щорічно у третій четвер листопада в більшості країн світу. Він встановлений Американським онкологічним товариством в 1977 році після того, як було визнано згубний вплив куріння на організм людини та здатність регулярного куріння провокувати розвиток раку.     Метою відзначення Міжнародного дня відмови від паління є сприяння зниження поширеності тютюнової залежності, залучення до боротьби проти куріння, профілактика тютюнопаління та інформування суспільства про згубний вплив тютюну на здоров’я.     Соціальний педагог Жашківського опорного ліцею №2 16 листопада провів профілактичну бесіду з учнями 11 класу  "Відмова від куріння". Метою якої було розширити та поглибити знання учнів про негативний вплив куріння на організм людини. Під час бесіди досліджували  будову електронної сигарети. Виконали вправи: "Ті, хто...", мозковий штурм "Чому підлітки починають курити?", вправа "Допомога другу".

16:19 16.11.2023

Міжнародний день толерантності

   16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності, запроваджений у зв’язку з ухваленням ЮНЕСКО у 1995 році Декларації принципів терпимості, в основу якої закладено положення, проголошені в Загальній декларації прав людини.    Толерантність – це повага до людської індивідуальності, визнання основоположних прав і свобод людини та громадянина, прийняття та правильне розуміння різноманіття культур та форм самовираження.  У Жашківському опорному ліцеї №2 педагогом соціальним проведено акцію "Толерантність має стати ознакою нашого життя" у 7 класі. Переглянули соціальний відеоролик "Толерантність починається з мене" та обговорили його.    У 3 класі провели тренінг "Толерантність", метою якого було поглибити розуміння учнями поняття "толерантність", формувати повагу, визнання до себе та інших людей, до їхньої культури, розвивати адекватну самооцінку, виховувати спостережливість, уважність до інших людей, виховувати чуйність, взаємоповагу, людяність, терпимість і небайдужість. Виконали гру "Витинанку", "Продовж речення", "Квітка толерантності".

15:15 16.11.2023

Всесвітній день доброти

13 листопада кожного року в багатьох країнах світу відзначають чудове свято - Всесвітній день доброти (World Kindness Day).    Учні Жашківського опорного ліцею №2 взяли участь в акції до Всесвітнього дня добра. Соціальним педагогом проведено інформаційну бесіду :"Твори добро". Метою якого було розвивати вміння розрізняти добре й погане; навички колективної роботи.  Виховувати в учнів ціннісні орієнтири; здатність формулювати моральні судження; цікавість до гри; виховувати почуття порядності, милосердя, терпимості у ставленні до близьких і чужих людей; привертати до першооснов — Добра та Любові; вчити протидіяти злу; розвивати ідею самопізнання, дружнього ставлення, толерантних стосунків. виховувати любов до тварин, повагу до вірності, відданості домашніх улюбленців; почуття відповідальності за приручених тварин, розуміння цінності та недоторканності іншого життя.    Провели роботу з чарівними словами й привітаннями; пошук добрих слів; виконали вправи: "Побажай добра собі та всім", "Обери позицію","Кроки допомоги". Виконали тест: на скільки товариським є кожен із вас?

16:03 13.11.2023

"Урок Добра" до Всесвітнього дня доброти

   Соціальний педагог Жашківського опорного ліцею №2 провів з учнями 5 класу "Урок Добра" до Всесвітнього дня доброти, який щорічно відзначають в багатьох країнах світу 13 листопада.   На уроці ліцеїсти пригадували українські  прислів'я про добро і добрих людей, визначили "що таке добро?"; грали в ігри "Скажи добре слово другу" і "Заберу слово"; переглядали мультфільми про добро та на життєвих ситуаціях визначилися як себе поводять добрі люди.

15:12 13.11.2023

"Урок Добра" до Всесвітнього дня доброти

   Соціальний педагог Жашківського опорного ліцею №2 провів з учнями 5 класу "Урок Добра" до Всесвітнього дня доброти, який щорічно відзначають в багатьох країнах світу 13 листопада.   На уроці ліцеїсти пригадували українські  прислів'я про добро і добрих людей, визначили "що таке добро?"; грали в ігри "Скажи добре слово другу" і "Заберу слово"; переглядали мультфільми про добро та на життєвих ситуаціях визначилися як себе поводять добрі люди.

15:12 13.11.2023

Уроки ментального здоров' я

  Протягом тижня в Жашківському опорному ліцеї №2 було проведено уроки ментального здоров' я  в 9 класі (6.10.23); 7 класі (9.10.23); 3 класі(10.10.23).  💚 Всесвітній день психічного здоров’я (World Mental Health Day) або День ментального здоров’я у світі та в Україні відзначається щороку 10 жовтня. В цей день покликано всіх звернути увагу на проблеми, пов’язані з психічним станом людини, обізнаністю про профілактику ментальних проблем, способи турботи про ментальне здоровʼя та для підтримки людей з подібними труднощами.  💚 На занятті з елементами тренінгу «Ти як? Ментальне здоров’я» здобувачі освіти  проаналізували інформацію про ментальне здоров’я; оцінили власний психічний стан; визначили прояви стресу та спробували вправи, які слід використовувати при напрузі у тілі, стресі, тривозі; ознайомились з техніками самодопомоги; що сприятиме розвитку особистості кожної дитини, збереженню здоров'я та формування готовності до самостійного життя.

14:37 10.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора