A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Психологічна служба школи

Дата: від до Скинути

Міжнародний день (не) насильства.

   6 жовтня до Міжнародного дня (не) насильства, в Жашківському опорному ліцеї №2 в 7 класі проведено тренінг для старшокласників.    Проблема вчинення домашнього насильства попри війну в Україні, залишається розповсюдженим явищем, а боротьба з ним не втрачає своєї актуальності. Учнів ознайомили із законодавством у сфері протидії домашньому насильству та його проявами. Розповіли, як діяти у разі вчинення домашнього насильства або його загрози, про спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству та передбачену для кривдника адміністративну і кримінальну відповідальність. Зосередили увагу на основному меседжі акції «розірви коло насильства», «не мовчи та звернися по допомогу».

15:32 06.10.2023

Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу

  З 25 по 29 вересня стартує Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу. В Жашківському опорному ліцеї №2 25 вересня  у 6 класі  проведено профілактичну бесіду "Як боротися з булінгом?" Було акцентовано увагу на таких питаннях як :"Що таке Булінг?", Якщо Ви стали свідком булінгу", "Якщо ти у ситуації булінгу", "Хто може й повинен захистити?".       Головною метою цієї бесіди було: сформувати в учнів, нетерпимість до проявів агресії; розвивати співчутливе ставлення до інших; сприяти розвитку навичок надання та отримання допомоги. Подивились  і обговорили відеоролик, правова допомога; мультфільм "Булінг у шкільному колективі".

15:05 29.09.2023

Антибулінговий урок "Не цькуй!, міні-тренінгове заняття "Я подолаю булінг!"

У Жашківському опорному ліцеї №2, соціальним педагогом, у 8-А і 9 класах 29 вересня було проведено антибулінговий урок "Не цькуй!, міні-тренінгове заняття "Я подолаю булінг!". Всі просвітницькі заходи, проведені в рамках тематичного тижня, спрямовані на інформування учасників освітнього процесу про шкільний булінг та запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування) і головне – на захист прав дитини, бо кожен учасник освітнього процесу повинен почувати себе захищеним. Треба поважати свої права, права іншого і вчитися співіснувати разом. Бути гарною людиною – це добра звичка. І прищеплювати її треба змалечку.

14:55 29.09.2023

Осінній вернісаж. Фоторепортаж: "Аксесуари та прикраси найкращих кольорів року"

Осіння пора дозволяє дати політ фантазії та створювати чудернацькі вироби з природного матеріалу, тому 14 вересня у нашому закладі був проведений Осінній вернісаж. Фоторепортаж: "Аксесуари та прикраси найкращих кольорів року". Даний захід був проведений соціальним педагогом Маринчук О.Б. та асистентами вчителя Коломієць В.В., Стецюк С.В., Цимбал Н.В. з дітками, які навчаються на інклюзивній формі навчання. 

16:52 14.09.2023

Міжнародний день благодійності. Флешмоб "Твори добро"

    5 вересня соціальним педагогом Маринчук О.Б., сумісно із вчителями асистентами інклюзивних класів, проведено інформаційну бесіду до Міжнародного дня благодійності. Метою якого було: заохочення діалогу між людьми, що належать до різних цивілізацій, культур і релігій.Хто такі волонтери? та Хто може ними стати?, що таке доброта? Учні ООП подивились мультфільм та виконали вправи: "Що таке хороші та погані вчинки?", "Рука допомоги" і зробили висновок, що творити благі і добрі справи, тим хто потребує цього особливо, завжди було гідним і шанованим заняттям. Благодійність єднає людей!

13:56 05.09.2023

Обираючи професію обираєш майбутнє

У 9 класі Жашківського ліцею №2   19 травня проведено тренінг, інформаційну бесіду на тему:" Крок у доросле життя. Обираючи професію - обираєш майбутнє". Соціальний педагог Маринчук О.Б. під час тренінгу намагалась допомогти учням вивчити власні нахили, особливості свого характеру та темпераменту, зорієнтуватися у світі професій.         В процесі роботи учні ознайомилися з новими професіями на ринку праці; склали формулу вибору професій; пройшли диференціально- діагностичний опитувальник професійної спрямованості Є.Клімова для визначення типу професії за предметом праці.

15:11 19.05.2023

Як не стати жертвою кібербулінгу?

16 травня 2023 року у Жашківському ліцеї №2  педагогом соціальним з учнями 8 - 9 класів проведено інформаційно-профілактичну бесіду "Як не стати жертвою кібербулінгу?", метою якої було: ознайомити учнів з поняттям кібербулінгу; розкрити проблему "розважального медіанасильства", її зв'язок з порушенням прав людини; показати негативний вплив інформаційно-комунікаційних технологій на моделювання поведінки молоді; сприяти обізнаності учнів про небезпеки, які існують в інтернеті, та про шляхи їх подолання, мотивувати їх поширювати у своєму середовищі.  В ході бесіди діти формулювали поради, складали пам'ятки "Як  захиститись від насильства".

15:15 16.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора