A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Психологічна служба школи

Дата: від до Скинути

Заняття на тему: "Ні алкоголю - ні, ні; ні алкоголю в нашому житті - ми скажемо ні."

Ознайомлення учнів 9 класу з небезпечними наслідками вживання алкоголю. Усвідомлення  старшокласниками того факту, що алкоголь не сприяє досягненню дорослості. Підліток має самостійно приймати свідомі рішення. На занятті учням було запропоновано визначити   позитивні життєвоважливі цілі: продовження навчання, здобування професійної майстерності у майбутньому.

14:24 04.12.2019

Заняття з учнями початкових класів: "Долонька щастя"

 Арт-терапевтичне заняття "Долоньки щастя" було проведено з учнями 1 - 4 класів спільно з вихователями групи продовженого дня. На занятті вуло висвітлено питання з гендерного виховання дівчаток та хлопчиків. Діти програли ряд сюжетно - рольових ігор та риконали ряд цікавих завдань. Від даних видів роботи діти отримали велике емоційне задоволення.   

12:35 04.12.2019

Заняття на тему: " СНІД - глобальна криза людства"

На занятті учні 11 - го класу мали змогу отримати багато нової та корисної інформації, що до профілактики  ВІЛ - інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ - інфікованих і хворих на СНІД людей, втому числі і дітей.Старшокласники ознайомилися з загальнодержавною програмою. Переглянули ряд відеороликів приурочиних профілактиці та боротьбі зі СНІД та ВІЛ інфекціями. Також, відповіли на ряд анкетних запитань, що до теми: " СНІД - глобальна криза здоровя'".

14:30 27.11.2019

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в нашій школі дана акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.  Основними завданнями акції є: - привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків; - активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства; - проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства; - формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства. На виконання Плану заходів з проведення Національної кампанії «Стоп насильству!» на період до 2020 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 01.12.2015 року № 2154-р. Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

12:27 26.11.2019

Заняття з елементами тренінгу для учнів 1 - го класу : " Права та обов'язки учня"

На занятті учні з'ясували, які права вони мають у школі, як школярі. Також розглянули обов'язки, що має кожин учень. Розіграли декілька тренінгових вправ, що дали змогу першокласникам зрозуміти, які є основні правила поведінки під час перебування в школі. Діти отримали корисні знання під час заняття, позитивні емоції та приємні враження. 

13:15 20.11.2019

Проведення заняття з елементами тренінгу для учнів 3 - го класу: "Здорова дитина - щаслива родина"

Заняття щодо здорового способу життя дало змогу учням розширити свої знання з розуміння понять: "здоровий сосіб життя"; види гармонійно - здорової  людини ("фізичне здоров'я" ; " психологічне здоров'я"; "морально - естетичне здоров'я"; "духовне здовав'я") . Діти пограли ряд ігрових вправ і зясували, що таке правильне харчування, які види спорту існують, який спортивний одяг є притаманним саме для відповідного виду спорту. Також діти залюбки поділилися, який вид спорту є характерним для їх родин. Які улюблені корисні  страви готують їх мами в дома. А також на завершення діти побажали один одному бути здоровим та гарно вчитись.  

14:15 12.11.2019

Тренінгове заняття в 5 - му класі: " Здоров'я - ціннісь нашого життя!"

На занятті учні мали змогу з'ясувати , що таке здоров'я. Яка людина називається здоровою. Які є складові гармонійно здорової людини. Також проаналізували від, яких факторів в житті залежить здоров'я людини. Ряд тренінгових вправ, що мали змогу програти  5 - ти класники, стали на допомозі у визначенні улюбленого виду спорту, спортивних  вправ, що так необхідні під час ранкової гімнастики, та з'ясувати, що таке здорова, корисна їжа. Також учні з'ясували для себе, що таке шкідливі звички і яку шкоду вони завдають здоров'ю людини. На завершення заняття виконали малюнковий тест:" Я і спорт". 

14:00 12.11.2019

Заняття з елементами тренінгу з теми: " Знай свої права дитино"

Проведення розвивального заняття з учнями 1 - го  класу, що до правового виховання учнів.  На занятті ( міні - тренінгу) діти дізналися, які основні і важливі права вони мають. Учні самостійно пояснювали, які права казкових героїв порушувались в запропонованих їм в ілюстрованих творах. Програвали ряд ігрових вправ, що до згуртованості класного середовища  та взаємоповаги один до одного. 

14:46 06.11.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора