A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Психологічна служба школи

Дата: від до Скинути

Тренінгове заняття: "Кроки допомоги. Твої обов'язки й права"

  15.01.2024 р. у 5 класі Жашківського опорного ліцею №2 проведено тренінгове заняття: "Кроки допомоги. Твої обов'язки й права".    Мета: продовжувати формувати уявлення про права дитини, закріпити поняття «право», «Конституція», «Декларація», звернути увагу на правах дитини, які порушуються в родині, у школі, у щоденному житті; виховувати повагу до своєї сім'ї, друзів, оточуючих; формувати позитивну атмосферу в класному колективі.    Виконали вправи: "Кроки допомоги", "Обери позицію".

15:13 15.01.2024

Інформаційно-профілактична бесіда "Курінню - НІ!"

  27.12.23 року у 8-Б класі Жашківського опорного ліцею №2 соціальним педагогом проведено інформаційно-профілактичну бесіду "Курінню - НІ!". Метою якої було: переконати учнів у шкідливості куріння, формувати в них негативне ставлення до шкідливих звичок, сприяти тому, щоб діти враховували і усвідомлювали цю загрозу, виховувати дбайливе ставлення до власного здоров'я.

13:49 28.12.2023

Творче завдання "Подаруй тепло своєї долоньки"

   12.12.2023 року у третьому класі Жашківського опорного ліцею №2 соціальним педагогом проведено творче завдання "Подаруй тепло своєї долоньки", метою якого було:  розвивати бажання творити добро; формувати в підростаючого покоління ціннісне ставлення до  власного життя; стимулювати бажання змінюватися і змінювати світ навколо себе. Учні  вирізали долоньки і написали на них свої добрі справи та  побажання, а потім один одному, дарували тепло своїх долонь.    Переглянули повчальні мультфільми: про байдужого містера; каченя, яке усім допомагало і т.д. Наприкінці заняття, діти зробили висновок, що допомагати - приємно.

14:28 12.12.2023

Бесіда "Допоможи тому, хто цього потребує"

  До Міжнародного дня інвалідів (03.12) у 7 класі Жашківського опорного ліцею №2, 08.12.2023 року педагогом соціальним проведено бесіду "Допоможи тому, хто цього потребує".     Мета: усвідомлення життєвих проблем людей, які потребують особливої уваги і милосердя; забезпечити потребу у спілкуванні з хворими ровесниками; сприяти розвитку волонтерського руху, спрямованого на утвердження толерантності, милосердя, активної соціальної дії, доброчинності.      В процесі бесіди переглянули мультфільм "Мотузки" та відеоролик "Життя без обмежень" про неймовірну долю людини-легенди Ніка Вуйчича, який народився без рук та ніг. Людина яка вчить нас бути щасливими, він пише бестселери, знімається в кіно, зустрічається з президентами та збирає стадіони по всьому світ у. Після перегляду відеороликів провели їх обговорення.  Учні ділились своїми думками та поглядами.

15:23 08.12.2023

Тренінг на тему: "Ми проти насильства"

 7 грудня 2023 року у  Жашківському опорному ліцеї №2 соціальним педагогом у 8-б класі проведено тренінг на тему: "Ми проти насильства", "Проблеми насильства-шляхи подолання".    Мета: ознайомити учнів з поняттям "насильство", видами насильства, правовими та юридичними аспектами. Показати способи захисту особистості  в ситуації насильства. В ході заняття переглянули соціальний ролик "Ми проти насилля".

18:33 07.12.2023

Екскурсія на Жашківський кінний завод для дітей ВПО

    4 грудня відбулася екскурсія на Жашківському кінному заводі для дітей ВПО  із Жашківського опорного ліцею №2, яку організували ГО "Десяте квітня" за підтримки агентства ООН яка працює в Черкаській області по допомозі внутрішньо переміщеним особам.       Після екскурсії у дітей було багато хороших вражень, позитивних емоцій. Діти ВПО отримали подарунки з нагоди прийдешніх Новорічних свят, що ще більше підняло їм настрій. Жашківський опорний ліцей №2 та наші учні вдячні організаторам цієї екскурсії.

16:18 04.12.2023

Тренінг "СНІД - загроза людству!"

   4 грудня у Жашківському опорному ліцеї №2 разом із 10 класом соціальний педагог Маринчук О.Б. провела тренінг "СНІД - загроза людству!"     Метою якого було: виховувати особисту відповідальність кожного за своє життя, своє майбутнє, розширити знання учнів про СНІД, ВІЛ-інфекцію, шляхи їх поширення, способи й засоби профілактики.      Разом з дітьми вивчили деякі факти з історії поширення ВІЛ; ознайомились зі  статистикою.    Учні активно взяли участь у мозковому штурмі "Що я знаю про цю хворобу".       Переглянули відеоролик для підлітків про ВІЛ/СНІД  "Життя на повну силу" від благодійного фонду "Громадське здоров'я", виконали вправи "Міфи та факти про ВІЛ і СНІД", "Серце друга".

14:51 04.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора