A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Змагання з волейболу серед юнаків

    04 лютого в рамках Спартакіади Жашківської громади серед школярів відбулися змагання з волейболу (юнаки). Ігри на груповому етапі проходили в спортивних залах ліцеїв Жашкова №1, №2, №4. Переможці груп у фіналі зустрілися в ліцеї №1.

17:23 05.02.2023

Пізнавальні дослідження на уроках "Пізнаємо природу"

Один сантиметр ґрунту природа накопичує за 250-300 років. Ґрунт  є найбільш сприятливим середовищем для  існування  живих істот — мікроорганізмів, тварин і рослин. Наше життя багато в чому залежить від ґрунту під ногами, який створювався природою навіть не століттями, а цілими тисячоліттями.

18:22 02.02.2023

Практичне спрямування уроку "Грунти"

Для того, щоб визначити, коли навесні можна починати обробляти землю, треба з глибини близько 10 см взяти грудку землі і сильно стиснути її в кулак. Витягнути руку вперед і розтиснути кулак - грудка впаде на землю. Якщо вона не розпадеться, а тільки сплющиться в лепеху, землю обробляти рано, в ній ще багато води. Якщо грудка розсиплеться на дрібні часточки - земля пересохла, а отже з обробкою вже запізнилися. Якщо грудка розпадеться на декілька окремих великих шматків, земля готова до обробітку. Восьмикласники вже можуть поділитися таким правилом з батьками. Також вони знають, як визначити кислий грунт чи лужний, що при цьому потрібно робити, та що на таких грунтах краще вирощувати. На уроці географії "Грунти України" проводили досліди, що підтверджують властивості грунтів, порівнювали зразки грунтів Жашківщини, визначали їх структуру та механічний склад. А ще з підручних матеріалів виготовили грунтові профілі.

15:54 02.02.2023

Приготуймо медове печиво

Урок ЯДС, 3 клас. Тема "Чи може відоме стати невідомим". Діти ознайомились з тваринним світом Єланецького степу, з єгерем пройшли екологічною стежкою, обчислили довжину туристичного маршруту. Єгер почастував гостей медовим печивом. Третьокласники з класним керівником Бурлакою Л.П. вирішили спекти медове печиво за рецептом єгера. Під наглядом вчителя замісили тісто, виробили печиво. Як печиво спеклося, ласували смаколиками.

14:33 01.02.2023

Про що розповідають пам'ятки природи та культури України?

  Віртуальну подорож здійснили учні другого класу мальовничими місцями України.Діти обмінювались своїми історіями у вигляді фото, відео, розповідей.З'ясували значення слів культура і спадщина під час проведення гри "Що я знаю про Україну?".Переглянули відео " Сім природних чудес України","Архітектура та пам'ятки України" та прослухали розповідь " 10 старезних дерев України".

20:23 31.01.2023

28 січня – День затвердження Державного Прапора України

28 січня – День затвердження Державного Прапора України 28 січня для України є визначною датою. Її ще називають Днем затвердження Державного Прапора України. Адже саме 28 січня у далекому 1992 році Верховна Рада України прийняла постанову «Про затвердження Державним прапором України Національного прапора».

15:36 28.01.2023

День пам'яті жертв Голокосту та Героїв Крут–2023

День пам'яті жертв Голокосту - трагічна дата, яку важливо пам'ятати. День пам'яті жертв Голокосту був встановлений Генеральною Асамблеєю ООН від 1 листопада 2005 року. Україна також брала участь у підписанні документа. Жертв Голокосту щороку згадують 27 січня. 

14:59 28.01.2023

Дослідження "Голоси вітру"

Інтегрований урок із застосуванням STEM - освіти проведено в 3 класі. Досліджуємо разом. Голоси вітру. На уроці школярі ознайомилися з голосами вітру: свистом, завиванням, музикою; поглибили знання про дію вітру. Розвивали уяву, моторику, вміння досліджувати і працювати в команді. Цікавинкою уроку стало дослідження "Голоси вітру", коли діти створювали і досліджували музику, свист і завивання, а також конструювали власні музичні інструменти.

18:23 24.01.2023

" Цікаві досліди"

Діти будь - якого віку люблять наукові експерименти.Їх цікавість до різноманітних дослідів просто безмежна. 

20:21 23.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора