A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

STEM – проекти з «Пізнаємо природу» на тему «Сонячна система».

28.12.2022 року ліцеїсти 5 класу презентували  STEM проекти з «Пізнаємо природу» на тему «Сонячна система». Виконуючи STEM – проекти, вихованці  створювали  власні бачення Сонячної системи в довільній формі, доповнювали  інформацією, використовуючи додаткові джерела.  Ліцеїсти протягом тижня відповідально поставились до моделювання проектів ,що  стимулює цікавість учнів до навчального предмету, посилює дух здорової конкуренції в класі та допомагає набути досвіду публічних виступів та самостійної проектної  роботи.

12:01 29.12.2022

"Різдвяна хатинка для пташинки"!

Всі ми знаємо, що птахи – це наші друзі і помічники. Вони приносять чималу користь садівникам і городникам. Завдяки птахам вдається стримувати популяцію шкідливих комах. Вчені підрахували, що на ділянці площею 1 км2 птахи знищують не менше ніж 25 кг комах.

17:42 20.12.2022

Цікавий дослід у 3 класі "Вулкан у банці".

Урок ЯДС із застосуванням елементів STEM-освіти відбувся в 3 класі ( класний керівник Л.П.Бурлака). Під час уроку діти віртуально відвідали Кара-Даг - гірський масив у Криму. Це давно згаслий вулкан. Також  здійснили мандрівку до Мексики, де побували біля діючого вулкану Попокатепетль. Довідалися, яку користь приносять вулкани.Кульмінацією заняття став цікавий дослід "Вулкан у банці". Експеримент створювали за алгоритмом підручника. Школярі могли побачити як харчова сода, барвник, рідина для миття посуду і оцет можуть вступити між собою у взаємодію, а результатом було виверження вулкану. Юні дослідники були задоволені.

17:18 20.12.2022

Нехай Святий Чудотворець принесе перемогу і мир Україні!

Уночі з 18-го на 19-те грудня Миколай приходить до кожної оселі й залишає подарунки слухняним дітям під подушкою або в чоботі біля порогу. Діти із нетерпіння чекають щедрого Миколая, пишуть йому листи, вивчають вірші, співають пісні. Святий Миколай щороку приходить у кожну хатину і обдаровує кожну дитину. Не залишилися без уваги Миколая і вихованці нашого ліцею.

19:36 19.12.2022

Національний тиждень читання

#ЗАЧИТАНЕДОДІРОК #ТИЖДЕНЬЧИТАННЯ Відео З 12 до 19 грудня Український інститут книги проводить другий Національний тиждень читання. Жашківський ліцей №2 долучається до щорічної акції, яка проходить з метою привернути увагу до книг, які є у бібліотечних фондах та популяризувати літературу видану українською мовою. Вашій увазі представляємо художню літературу для дітей та підлітків. Дитяча книга – це маленький всесвіт, маленьке життя. Іноді, навіть нас дорослих, настільки захоплює цікава історія, що тебе ніби на хвилях несе у незвідані простори чарівного світу. Запрошуємо усіх до читання!!!

16:58 19.12.2022

100 днів у Новій українській школі!

Здається, зовсім недавно пролунав перший дзвоник для першокласників Жашківського ліцею №2, а вже минули місяці напруженої та насиченої праці, і з малят-дошкільнят  вони  перетворилися у здібних, старанних та допитливих учнів.

19:28 14.12.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора