A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Українська хустка – оберіг жіночої вроди!

З давніх-давен хустка для українців була символом жіночності, вірності й кохання, а також оберегом. Дівчата та жінки носили її протягом усього року. При цьому хустина була обов’язковим головним убором заміжньої жінки.

18:32 07.12.2022

ЗСУ - це меч і щит України, наша опора і захист!

День Збройних сил України відзначається щорічно 6 грудня. Це свято завжди відзначалося з гордістю та пошаною, але у 2022 році під час повномасштабної війни його важливість зросла ще більше. ЗСУ - це меч і щит України, наша опора і захист. Найкращі сини і дочки України борються в Збройних силах за незалежність і свободу своєї Батьківщини.

17:53 06.12.2022

6 грудня - День Збройних сил України

 Класний керівник Бурлака Л.П. ознайомила третьокласників з історією святкування Дня Збройних сил України, школярі намалювали малюнки, тема яких  " Дякуємо за наше життя!"

09:47 06.12.2022

3 грудня - День людей з обмеженими фізичними можливостями

3 грудня -  Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями. Міжнародний день людей з інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності та благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з інвалідністю. До Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями  в 10 класі Жашківського ліцею №2  соціальним педагогом проведено тренінгове заняття "Мовчати не треба". Метою його було:  сприяти розвитку емпатії  та поваги до  людей з вадами здоровʼя, мотивувати учнів, надавати підтримку дітям з особливими потребами.В процесі цього заняття діти виконали такі тренінгові вправи  "Довідкове бюро", "Біла ворона", "Аналізуємо ставлення", "Серце друга".

09:26 05.12.2022

Обговорення питання насилля за круглим столом

Соціальний педагог Маринчук О.Б. разом з класним керівником  Гоменюк С.С. та асистентом учителя Цимбал Н.В.  провели засідання круглого столу "Ставлення дітей до проявів насилля" для учнів 7А класу. Мета: ознайомити дітей з актуальністю проблеми насильства й жорстокості у житті та шкільному середовищі; навчити учнів розрізняти види насильства та розробити відповідну стратегію поведінки у ситуаціях ризику; спонукати дітей аргументувати свої дії з попередження насильства на основі власної відповідальності.  Учні виконали вправи "Спробуємо визначити вид насильства",  «Міф чи дійсність»  щоб розширити знання учнів щодо проявів насильства в учнівському середовищі, роботу в команді, мозковий штурм "Причини, через які люди здійснюють насилля", пригадали: у яких казках, прислів'ях та приказках зустрічається жорстокість. Діти  зробили висновок, що, крім проявів насильства, у житті є багато позитивного. І , як підсумок, створили пам’ятку «Як вберегтися від насильства» 

15:23 02.12.2022

День боротьби з рабством

До Міжнародного Дня боротьби з рабством - 2 грудня в Жашківському ліцеї №2 соціальний педагог Маринчук О.Б. провела анкетування серед 10-класників на тему "Що я знаю про рабство та рабів" з метою визначення суті поняття  торгівлі людьми, запобігання, підтвердження і припинення торгівлі, в першу чергу дітьми та жінками.  Також Оксана Борисівна обговорила цю важливу тему з учнями з метою підвищення рівня поінформованості школярів з питання протидії торгівлі людьми, закріплення знань і формування навичок безпечної поведінки в кризових умовах.

14:05 02.12.2022

Тренінг "Ми проти СНІДу. Ми за життя!"

1грудня разом із 10 класом та класним керівником Маламурою С.П. соціальний педагог Маринчук О.Б. провели у Жашківському ліцеї №2 тренінг "Ми проти сніду.Ми за життя!" Метою якого було: виховувати особисту відповідальність кожного за своє життя, своє майбутнє, розширити знання учнів про СНІД, ВІЛ-інфекцію, шляхи їх поширення, способи і засоби профілактики.  Тож ми з дітьми вивчили історію поширення ВІЛ, статистику. Учні активно взяли участь у мозковому штурмі "Що я знаю про цю хворобу". За допомогою гри  "Автограф" показали швидкість поширення ВІЛ інфекції, переглянули відеоролик про симптоми СНІДу, виконали вправи "Міфи та факти про ВІЛ і СНІД", "Серце друга","Володар кілець","Телеграма".

10:10 01.12.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора