A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Психологічна служба школи

Дата: від до Скинути

Інформаційне заняття "Булінг та правова допомога"

З метою запобігання та протидії булінгу в 4 класі психологічною службою проведено інформаційне заняття "Булінг та правова допомога" в процесі якої учні ознайомились з поняттям "булінг", його структурою; ознаками, через які трапляються знущання і хто може та повинен захистити.

17:09 24.11.2021

Всесвітній день дитини

З нагоди всесвітнього дня дитини спеціалістами психологічної служби школи було проведено інформаційно – розвивальне заняття з учнями 1 –го класу на тему: «Щаслива дитина – успішна країна». Під час заняття діти з’ясували, що таке «Всесвітній день дитини». Ознайомилися з поняттями: «права» та «обов’язки». Вивчили основні права та бов’язки дітей. Намалювали свою мрію. Розповіли про свій «щасливий день» та про свій емоційний стан в той прекрасний момент. З’ясували, які саме люди є головними в житті дітей, та як вони слідкують за дотриманням прав дитини. Учні висловили свої думки стосовно тези: «Щастя дітей є важливим для країни». Переглянули відеопрезентацію на тему: «Всесвітній день дитини». 

16:22 23.11.2021

Профілактичне заняття "Шкільна родина без насилля!" або ж "Як не стати жертвою булінгу"

Спеціалістами психологічної служби школи було проведено профілактичне заняття для учнів 5 - го класу на тему: "Шкільна родина без насилля!" або ж "Як не стати жертвою булінгу".  Заняття включало в себе інформаційне повідомлення: "Булінг в шкільному середовищі" та перегляд відеоряду: "Запобігання  та протидія булінгу".

19:37 19.11.2021

Діагностичне анкетування

Спеціалістами психологічної служби школи було проведено анкетування в 5 класі з метою визначення  мотивації школяра до навчання в школі та міжособистісних взаємостосунків в класному середовищі.

17:23 18.11.2021

Міжнародний день толерантності

З нагоди міжнародного дня толерантності спеціалістами психологічної служби школи було проведено розвивальне заняття з використанням тренінгових вправ для учнів 7 – го класу на тему: «Толерантність врятує світ». Під час заняття учні формували навички толерантного спілкування та формували позитивну самооцінку (вправа «Комплемент»; «Мій образ»). Формували чітке уявлення про толерантність (інформаційне повідомлення «Толерантна людина»). Розвивали уяву у пошуках розуміння толерантності ( вправа «Зашифровані слова»; «Асоціативний ряд»). Удосконалювали навички спілкування з іншими людьми, взаємодії з ними на основі співчуття, співрозуміння, доброзичливості (вправа «Як проявляти толерантність?»). Визначили ознаки толерантної людини. На завершення провели анкетування: «Яка вона толерантна людина і якими якостями толерантності наділений(а) Я». 

15:14 17.11.2021

Всесвітній день доброти

З нагоди всесвітнього дня доброти спеціалістами психологічної служби школи було проведено заняття з використанням тренінгових вправ для учнів 4 – го класу на тему: «Доброта – це краса людської душі». Заняття проходило під девізом: «Віддай людині крихітку себе. За це душа наповнюється світлом». Під час заняття учні мали змогу формувати уявлення про добро (вправа «Сердечко доброти»; «Так» чи «Ні»). Вчилися оцінювати вчинки інших людей на основі життєвих ситуацій (вправа «Асоціативний кущ», « Знайди відповідь»). Наслідували позитивні риси людей (вправа «Навчаємось доброти»). Розвивали творчі здібності дітей, прагнення до самовдосконалення (вправа «Правила доброти»). На завершення виконали творчу вправу «Дерево побажань». 

15:24 16.11.2021

Заняття з розвитку когнітивної сфери для учнів 5-го класу

Систематично проводяться індивідуальні корекційно – розвиткові заняття з розвитку когнітивної сфери. Заняття проходять в ігровій формі (підбір ігор для розвитку дрібної моторики рук та пізнавальних процесів), а також з використанням тренінговіх вправ. 

15:32 20.10.2021

Заняття з елементами тренінгових вправ для учнів 2 – го класу на тему: «Осінній букет».

На занятті учні мали можливість об’єктивно висловити  думку стосовно власної самооцінки та співвіднести її з думкою однокласників (вправи: « Як до тебе можна звертатись…»; «Чарівний стілець»; «Осінній букет»). Розвивали пізнавальну сферу (механічну пам'ять, швидкість мислення, увагу, уяву) за допомогою вправ: «А так буває…»; «Встаньте ті, хто…»; «Я – школяр. Я - вдома». Удосконалювали навички вільного висловлення власної думки та ввічливого ставлення один до одного (вправа « Ввічливі слова»).

15:04 12.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора