A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Психологічна служба школи

Дата: від до Скинути

Інформаційна бесіда "Я за здоровий спосіб життя".

   Здоровий спосіб життя – це система поведінки людей, яка направлена на постійне фізичне вдосконалення, культуру харчування і взаємних стосунків, повноцінного сімейного життя, високу творчу активність, високоморальне відношення до навколишнього середовища, людей і самих себе.      Тому, 10.05.2004 р., соціальним педагогом у 6 класі проведено інформаційну бесіду "Я за здоровий спосіб життя".  Метою якої було: формувати моральні якості людини; виховувати гігієнічну культуру, ціннісне ставлення до свого здоров’я; Ознайомити  учнів зі складовими здорового способу життя та наслідками його недотримання; розвивати уміння цінувати власне здоров'я; формувати бажання вести здоровий спосіб життя.

14:17 10.05.2024

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

   Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.      Символом памʼяті про Другу світову війну з 2014 року в Україні, як і в Європі, є мак пам'яті.Тому учні 8-б класу Жашківського опорного ліцею №2 приєдналися до вшанування в Україні завершення Другої світової війни.    Перемога не могла б відбутися без українців, які звільняли не лише Україну, а й усю Європу. Сьогодні українці захищають свою Державу, від агресії росії. І буде перемога над росією, відновимо територіальну цілісність України, і буде мир, і будуть наші діти, внуки жити у вільній країни, і возз'єднаються сім'ї, і повернуться наші захисники й захисниці додому. Ми УКРАЇНЦІ сильні, мужні, нездоланні.

14:04 08.05.2024

Виготовлення символа памʼяті про Другу світову війну

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.     Символом памʼяті про Другу світову війну з 2014 року в Україні, як і в Європі, є мак пам'яті. Тому учні 8б класу Жашківського опорного ліцею №2 приєдналися до вшанування в Україні завершення Другої світової війни.    Перемога не могла б відбутися без українців, які звільняли не лише Україну, а й усю Європу. Сьогодні українці захищають свою Державу, від агресії росії. І буде перемога над росією, відновимо територіальну цілісність України, і буде мир, і будуть наші діти, внуки жити у вільній країни, і воз'єднаються сім'ї, і повернуться наші захисники і захисниці додому. Ми УКРАЇНЦІ сильні, мужні, нездоланні.

13:35 08.05.2024

Міжнародний день протидії булінгу

  До Міжнародного дня протидії булінгу, який відзначається 4 травня, в Жашківському опорному ліцеї №2 соціальним педагогом проведено акцію "Рожева сорочка" - нагадування про те, що  булінгу не місце в нашому житті! 💓 Булінг є однією з найбільш поширених проблем, з якими доводиться зіштовхуватися здобувачам освіти, педагогам і батькам в усьому світі. Головна його проблема криється в тому, що не завжди булінг виявляється вчасно і це може мати трагічні наслідки. Цькування з боку однолітків є однією з найбільш поширених причин суїциду серед дітей та підлітків.  💓 Зважаючи на серйозність цієї проблеми, дуже важливо про неї говорити, привертаючи якомога більше уваги. Будь-які прояви булінгу не повинні залишитись непоміченими. Всі мають знати, як діяти або до кого звернутися, якщо вони стали учасниками чи свідками булінгу, а саме ми, дорослі, маємо подбати про створення безпечного і комфортного середовища для кожної дитини.

15:36 03.05.2024

Профілактичне заняття "Як не стати жертвою насильства?"

   До Всесвітнього дня боротьби з сексуальним насильством над дітьми, соціальним педагогом 10.04.24 р. проведено профілактичне заняття у 6 класі "Як не стати жертвою насильства?". Метою якого було:  сприяти формуванню світогляду підлітків щодо питання попередження насильства в їхньому житті, який би містив систему теоретичних поглядів на права дитини і на цій основі формувати активну позицію молоді щодо попередження насильства.     Мозковий штурм "Насильство- це..." Виконали вправи: "Правила", "Види насильства", "Міфи та факти","Виховання чи жорстоке поводження?", "10 порад, як не стати жертвою насильства?". Переглянули відеоролик "Розірви коло - зупини вірус насильства".

14:12 10.04.2024

Година спілкування  "Булінг"

   27 березня  педагогом соціальним,  сумісно із класним керівником 3 класу Швець О.П., проведено годину спілкування  "Булінг".    Метою якої було ознайомити дітей "Що таке булінг і  як його розпізнавати", навчити стратегії безпеки, тобто, як шукати допомоги у дорослих. Що робитимеш, коли побачиш, що ображають когось іншого?

14:05 27.03.2024

Тренінг "Кольори щастя"

   20 березня до Міжнародного Дня Щастя у 3 кл. педагогом соціальним проведено тренінг "Кольори щастя".     Діти малювали щастя різними кольорами, адже для кожного він свій. Кожний учень для себе визначив, що робить його щасливим.

14:57 20.03.2024

Інформаційне заняття: "Мої  права. Правила і обов'язки"

    13.03.2024 р. у 4 класі Жашківського опорного ліцею №2 проведено інформаційне заняття: "Мої  права. Правила і обов'язки".     Мета: розширити знання дітей про їхні особисті права, підвести учнів  до розуміння того, що необхідно не лише знати свої права, але й сумлінно виконувати свої обов'язки; правила поведінки в школі; виховувати повагу до вчителів, однолітків  у школі, у щоденному житті; людей, що є старшими за віком, виховувати повагу до своєї сім'ї, друзів, оточуючих; формувати  позитивну атмосферу в класному колективі.       Виконали гру:" Додай слово","Відгадай загадку", "Вгадай право за опорними словами",вправа "Мозковий штурм" Як ви розумієте значення слова "обов'язок"?  і "Навіщо вивчати правила поведінки учнів в школі?".

14:19 14.03.2024

Тренінгове заняття "Відвертість та довіра"

    28 лютого 2024 року педагог соціальний Маринчук О.Б. провела для учнів 1 класу тренінгове заняття "Відвертість та довіра", мета якого зрозуміти чи довіряють учні іншим людям і чи заслуговують вони на довіру,та яким чином здобути довіру тих людей, яким ти сам хочеш довіритися.      Виконали вправи: "Презентація свого імені","Зоровий контакт", "Скажи мені хто твій друг" та "Подаруй усмішку", провели їх обговорення.

15:55 28.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора