A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Чарівний світ творчості

Дата: від до Скинути

Паперова мозаїка

Мозаїка  завжди була одним з цікавих та технічно  непростих напрямів мистецтва. Митці, для неї ,використовували різні матеріали, а найпоширенішими були - кольорове скло, керамічна плитка, тощо.В  роботах з дітьми, я використовую більш доступний та простий в роботі матеріал - це  папір.Мозаїчні картини виконуються з в икористанням нарізаних дрібних квадратиків, прямокутників, чи інших геометричніх фігур, з кольорового паперу.  При своренні робіт діти  використовую елементи з розміром не більш як 3х3 мм. Звичайно, це кропітка, але дуже захоплююча робота.

10:30 12.10.2021

Групова робота "Осінній віночок"

Вихованці гуртка творили у групах. Вони виготовяли саоробку "Осінній віночок" В цілому діяльність гуртківців є колективною. На заняттях вихованцям подобається працювати групами, радитися, обговорювати процес виконання завдання. Це відбувається тому, що гуртківці відчувають потребу в спілкуванні. Працюючи в складі групи, вони на власному досвіді переконуються в користі спільного планування, розподілі обов’язків. Вихованці спілкуючись між собою привчаються діяти злагоджено, формуючи почуття колективної відповідальності за результат спільної діяльності а також визначенні своєї ролі в цьому процесі. Результатом роботи в групах діти були задоволені.

09:26 29.09.2021

Білий голуб – символ миру!

Вихованці  гуртка долучилися до святкування  Міжнародного дня миру, який відзначають у всьому світі 21 вересня.

18:26 21.09.2021

САМОРОБКА "ОСІННЄ ДЕРЕВЦЕ"

Осінні вироби — найяскравіші! Діти обожнють виготовляти незвичайні речі власноруч і з радістю виготовили осіннє деревце. Робота діткам сподобалась і вони із задоволенням її виготовили.  

08:31 17.09.2021

Знайомство з мистецтвом "Орігамі"

Із такого звичайного, на перший погляд, примітивного матеріалу теж можна творити справжнє мистецтво. А зветься воно оригамі.Саме слово японського походження і складається з двох слів: «ори» – «папір» і «камі» – «складання». Всі здогадуються  де з’явилися перші майстри оригамі? Ну, звичайно ж, у Японії. Можна сказати, що для кожного японця опанування мистецтвом оригамі – це обов’язок, неписане правило. Такий досвід передається з покоління в покоління у кожній родині.Сьогодні оригамі це мистецьке явище, актуальне для всього світу. щсь і найменші вихованці гуртка ознайомиись із цим  мистецтвом.

08:31 17.09.2021

Аплікація "Вишиванка"

Всесвітній день вишиванки все ще не дуже відоме свято, але з кожним роком набирає популярності. Кожен третій четвер травня на вулицях українських міст все більше людей з’являються в гарних вишитих сорочках.  Ось і наймолодші вихованці гуртка"Умілі рукиї" виготовили різнобарвні вишиванки і дізналися про що кожен символ у вишивці має своє сакральне значення .

17:52 19.05.2021

Листівки до Дня матері

Зазвичай День матері святкується у другу неділю травня: у цей час на вулиці буяє весна, тому свято стає ще яскравішим! У 2021 році цей день припадає на 9 травня тож не забудьте привітати своїм мам. Найкращий подарунок для рідної – увага , вихованці гуртка "Умілі руки " із задоволенням зробили  для неньки гарний дарунок своїми руками – вітальну листівку— зображені на ній лагідні обійми пробуджують найтепліші емоції!

09:46 07.05.2021

Колективна робота "Великоднє деревце"

Великдень - одне з найсвітліших християнських свят, і його супроводжують численні традиції. Зокрема, у багатьох країнах прийнято прикрашати на Великдень особливе деревоРобити пасхальне дерево своїми руками прийнято в багатьох країнах світу. Спочатку ця традиція з'явилася в Німеччині, і потім стала популярною в Сполучених Штатах Америки і в Австралії. Це дерево є таким же символом християнського свята, як і ялина на Новий рік і Різдво.Традиція прикрашати гілки дерев яйцями йде корінням в глибину століть. Створення пасхального дерева може стати святом для всієї родини. Для цього не потрібні спеціальні знання.   Ось і наймолодші учні гуртка "Умілі руки" виготовили великодні писанки і ними прикрасили своє великоднє деревце. Робота всім дуже сподобалась.

17:34 27.04.2021

Виготовлення великодньої писанки.

Історія писанки як явища починається з далекого минулого, від язичницького культу, в якому вона була важливим елементом різноманітних обрядів і ритуалів. Писанка тісно пов'язана з релігійними віруваннями та уявленнями наших далеких предків про створення світу, з родючістю і поклонінням йому, з урочистими ритуалами, пов’язаними з річним циклом відродження природи і оспівуванням її сил. Яйце є символом початку, символом нового життя, відродження, таке значення відомо було всім народам в давнину, таким воно залишилося і до сьогодні.

17:23 27.04.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора