A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Чарівний світ творчості

Дата: від до Скинути

Саморобка"Ялиночка"

Найпростіша і найяскравіша аплікація з паперу по темі «Новий Рік» - це ошатна ялинка. Цю аплікацію дуже просто підготувати і вона завжди зрозуміла дітям. На занятті наймолодші вихованці гуртка виготовили ялиночку і прикрасили нею свою класну кімнату.

14:18 23.12.2021

Саморобка "Тигреня - символ 2022 року"

Новий 2022 рік, який пройде під заступництвом Блакитного Водяного Тигра - це хороший привід краще познайомити дітей з красивим і граціозним представником дикої природи. Аплікація у вигляді Тигра - один з творчих способів такого знайомства.На занятті діти виготовили тигра , як символ нового року, ознайомились із значенням цього символа по Китайському календарю. Робота дітям сподобалась.

14:06 23.12.2021

Чобіток Святого Миколая

Наближається найулюбленіше зимове свято Святого Миколая, коли у кожну домівку до кожної дитини має завітати Святий Миколай і покласти під подушку або в чобіток приємного подарунка — миколайчика від доброго святого за гарну поведінку протягом року.Чобіток виготовляли з паперу, на якому діти писали листа Миколаю зі своїми побажаннями та проявляли свої творчі здібності.

20:24 13.12.2021

Майстерня Діда Мороза

Новий рік - найбільш довгоочікуване свято. Багато хто любить зиму саме через нього. Всі люди чекають новорічного дива. Кожен вірить, що в святкову ніч виконуються всі бажання. Особливо чекають Нового року діти, адже Дід Мороз повинен принести їм купу подарунків. А як хочеться побачити справжнього Діда Мороза, коли він вночі кладе під ялинку солодощі чи іграшки. Але до приходу свята потрібно готуватися… У нас в школі теж запрацювала майстерня Діда Мороза. Діти із  захватом виготовляють новорічні подарунки і аплікації. 

20:14 13.12.2021

Аплікації "Совеня " та "Равлик"

Аплікація — це один із видів декоративно-ужиткового мистецтва, заснований на створенні художніх зображень, візерунків, орнаментів, малюнків шляхом закріплення їх на будь-якій площині, прийнятій за тло. Виникнення цього виду мистецтва було спричинене утилітарними потребами — необхідністю ремонтувати одяг, а вже з часом перетворилося на цікавий вид творчості. Найменші вихованці гуртка теж ознайомлюються з цим видом декоративно-ужиткового мистецтва і сторюють красиві аплікації.

15:25 28.11.2021

Паперова мозаїка "Світлофор"

Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у тій чи іншій екстремальній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам дорожнього руху ми з вихованцями гуртка зробили світлофор методом паперової мозаїки, під час заняття діти закріплювали знання правил безпечної поведінки і  усвідомили необхідність бути уважними і дисциплінованими на наших вулицях, дотримуватися правил дорожнього руху. Адже від цього залежить їх життя і здоров'я! 

09:34 19.11.2021

День Синички

З давніх пір на Русі 12 листопада відзначався день Синички, тобто, день зустрічі зимуючих птахів. Люди готували годівниці, читали вірші про птахів, загадували загадки, грали і просто милувалися зимовими птахами. Чому саме день Синички? Тому що синичка – божа пташка. Раніше в старовину на неї ворожили: кидали крихти хліба, шматочки сала і спостерігали: якщо синичка спочатку стане клювати сало, то в будинку буде вестися живність, якщо стане клювати крихти хліба-то буде в будинку достаток. У народі говорили «Невелика пташка синичка, а своє свято знає». «Не багато Зінька їсть – п’є, а весело живе». Вихованці  гуртка теж ознайомилиь із традиціями цього свята і  виготовили синичку.

10:10 12.11.2021

Аплікація " Морквинка для зайчика"

Як відомо, осінь - час збирати урожай, а якщо в сім'ї є дитина, цей урожай може перетворитися в красиві аплікації з овочів!  На гуртку діти виготовляли моркву, під ча занаття  діти вчились працювати у колективі ,вирізати деталі аплікації по попередній розмітці, розташовувати їх на загальній основі; ознайомились  з поняттям "вітаміни", про корисні продукти, в яких містяться вітаміни, ці знання виховують  у дітей потребу правильно харчуватися,почуття співпереживання, бажання прийти на допомогу.

10:36 10.11.2021

Аплікація "Їжачок"

Аплікація "Їжачок" - хороший варіант для заняття з художньої творчості. Перебираючи різні види паперу, природний матеріал, діти не тільки розвивають дрібну моторику, творчі здібності, а й поповнюють свої знання про навколишній світ.

08:09 04.11.2021

Обривна аплікація "Осінній ліс"

Обривна аплікація - це окремий вид аплікації , суть якої можна вловити з назви. У обривної аплікації всі деталі малюнка не вирізаються з кольорового паперу ,На гуртку діти також ознайомились з даним видом аплікації і виготовили аплікацію "Осінній ліс". Роботою всі були задоволені.

10:02 21.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора