A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

10 листопада - Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку

До Всесвітнього дня науки бібліотекар Кравчук О.І. разом з учнями 10 класу провели захоплюючий пригодницький квест "У королівстві природничих наук". Десятикласники поділилися на дві команди "Білки" та "Еретроцити", які виконували завдання природничого характеру, збирали п'ять ключів, щоб відгадати ключове слово. Лише виконавши завдання у  "Залі відомих дослідників світу", "Кубика Блума", "Тронна зала" королеви Флорофауни", "Володаря світу", "Вежа трьох мудреців", "Скарбниця співучих птахів" учні змогли дістатися до скарбниці. Учасники відмінно та злагоджено пройшли випробування, відгадали ключове слово "Знання". Дійшли до висновку, що знання - найцінніший скарб у королівстві наук.

14:33 09.11.2023

Літературна гра "У світі чарівної казки"

З учнями 1 класу проведено літературну гру «У світі чарівної казки». Мета заходу  – в ігровій формі поглибити знання дітей про народні казки, розвивати творчі здібності, виховувати шанобливе ставлення до української народної творчості.

15:30 03.11.2023

Інтерактивний кардмейкінг

  Виготовлення книжкової закладинки, присвячений Всеукраїнському місячнику шкільних  бібліотек. "Вірю в майбутнє твоє, Україно!"

14:47 20.10.2023

Бесіда на тему: «Тих днів у пам'яті не стерти і сьогодні»

16 жовтня бібліотекар провела бесіду на тему: «Тих днів у пам'яті не стерти і сьогодні»  до 79 річниці визволення України  від фашистських загарбників для учнів, які навчаються на інклюзивній формі навчання. Мета: поглибити знання учнів з історії ІІ світової війни; вшанувати пам’ять загиблих визволителів; виховати любов і повагу до історії країни, ветеранів і учасників війни; формувати у дітей почуття гідності, доброти , милосердя. Проведена бесіда «Тих днів у пам'яті не стерти і сьогодні» нікого не залишила байдужим! 

13:49 16.10.2023

Година спілкування "Козацькому роду нема переводу"

До Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек що відбувається під гаслом "Вірю в майбутнє твоє, Україно!" з учнями 5 класу та бібліотекарем (Кравчук О.І.) була проведена година спілкування "Козацькому роду нема переводу". Де діти дізналися про історію козацтва.

08:52 16.10.2023

Екскурсія до бібліотеки учнів 1 класу

Безмежна сила книги. Без неї людина сліпа, адже з дитячих літ книжка допомагає зрозуміти світ, що нас оточує, вона розповідає нам про історію рідного краю, звичаї, традиції… Книга – мудрий друг і порадник. В ній зібрана мудрість усього людства, яка передавалася із покоління в покоління і дійшла до наших днів. Першокласники нашої школи завітали на екскурсію до шкільної бібліотеки. Їх вразила кількістю книг та різноманіття книжкових виставок.Усміхнені обличчя дітей та їх слова вдячності свідчили про те, що їм дуже сподобалася цікава та пізнавальна екскурсія. Сподіваюсь, що бібліотека стане для першокласників улюбленим місцем для читання.

13:44 13.10.2023

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек

Щорічно 30 вересня, відповідно до указу президента у 1998 році, відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Бібліотека – це справжня скарбниця, яка зберігає пам'ять і мудрість народу; це один із інструментів нашої цивілізації, який вже багато століть доводить свою ефективність в процесах збереження, накопичення і передачі людських пізнань. З учнями 4 класу бібліотекар Кравчук О.І. підготувала й провела літературне читання "Книга - незбагненний світ у твоїх руках".

12:49 02.10.2023

День пам'яті жертв Бабиного Яру

29 вересня - День пам'яті жертв Бабиного Яру – одного з найжахливіших символів Голокосту. До цієї дати вчитель історії Коваль В.П. та бібліотекар Кравчук О.І. підготували та провели з учнями 11 класу інформаційну годину "Трагедія Бабиного Яру- найтяжчий злочин проти людства". Метою заходу було увінчення пам'яті масового вбивства євреїв в Україні, вшанування жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації столиці України.Це є свідченням того, що в колективній пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків і будь-яких термінів – вони завжди живі, так само, як є живим біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братській могилі Бабиного Яру.

12:46 28.09.2023

22 вересня — День партизанської слави

22 вересня в Україні відзначається Національний день партизанської слави. Метою цього свята є вшанування пам’яті партизанів та підпільників, а також нагадування новітньому поколінню про їхній подвиг, який допоміг наблизити довгоочікувану перемогу в Другій Світовій війні.З нагоди Дня партизанської слави учні 10 класу разом з учителем історії Коваль В.П.та бібліотекарем Кравчук О.І. провели  годину спілкування "Юні борці партизани".

14:37 22.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора