A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Уроки

Дата: від до Скинути

Електроенергетика на уроці географії

В 9 класі на уроці географії розглядалась важлива  тема в час блекаутів : "Електроенергетика України". Учні ознайомилися з типами електростанцій в країні, з'ясували проблеми, перспективи та значення електроенергетики. Згадали про аварію на Чорнобильській АЕС, про стан Запорізької АЕС. Заглянули в майбутнє електроенергетики. Поділилися цікавими фактами. На географічній лабораторії створили макети електростанцій. На завершення обрали для себе найоптимальніший тип електростанцій.

15:18 30.11.2023

Дихаємо разом з 4 класом

 Бурлака Л.П. в 4 класі провела урок "Дихальна система". Розпочався він з ранкових зустрічей: учні в цікавій формі привітались з учителем та один з одним, бажаючі розповіли ранкові новини в "кріслі автора". В ігровій формі діти згадали вивчене на попередньому уроці. Провели ряд досліджень з обговоренням і висновками. Переглянули пізнавальне відео, виконали роботу в зошитах, вправу "виправ помилку" та гру LearningFpps. Для закріплення виготовили макети дихальної системи.

14:49 30.11.2023

Модний урок

Цікавий урок в 1 класі провела Чернявська Л.М. Урок ЯДС  "Мода. Хто створює модний одяг". Учні працювали     в групах, з капелюхами, з термінами, створювали асоціативний кущ, переглядали відео з коментарями.   Простежувалась тема війни, патріотизму. Апогеєм уроку став вихід класних красунь на подіум для демонстрації бальних суконь.

13:49 23.11.2023

Дослідницька діяльність на уроках англійської мови

Англійська мова - мова міждержавного спілкування. Вчитель має докласти чимало зусиль, щоб мотивувати учнів до вивчення іноземної мови. Отож Козюбра В.Л. щоуроку готує різноманітні ігри, максимум роздаткового та демонстраційного матеріалу, відео... А уроки НУШ - це ще й широкі міжпредметні зв'язки, розвиток творчості та практичних навичок. Урок  "Яка корисна їжа, а яка шкідлива для здоров'я?" в 5 класі втілив всі ці вимоги, був дуже динамічним, творчим, практичним. Вчителька підготувала цікаві вправи, загадки, прислів'я, різні завдання на порівняння, аналіз, відео. Учні проводили дослідження на визначення корисної і шкідливої їжі та створювали харчову піраміду. 

15:04 20.11.2023

Музичні інструменти - власними руками

Уроки музичного мистецтва Ліни Йосипівни Присяжнюк - це дійсно мистецтво, це справжнє шоу. Цікавим був урок з використанням STEM - технологій у 1 класі "Вода навколо нас". Учні аналізували музичні твори після прослуховування аудіозапису, порівнювали картини, переглядали відео. Надихнувшись історією та відеозаписом про місцевий оркестр народних інструментів і музей гармоніки, першокласники виготовили власні шумові інструменти та "створили"   оркестр народних та шумових інструментів. На завершення виконали пісню акапельно, під баян та під аудіозапис з використанням рухів. Уроком залишились задоволені всі!

14:40 17.11.2023

Елементи STEM - освіти на уроці географії

Під час вивчення теми "Мінеральні ресурси України" в 9 класі учні самостійно виготовили колекції гірських порід  та підготували інформацію про райони залягання, шляхи видобутку та використання представлених гірських порід та мінералів.

16:00 16.11.2023

"Майстер корабля"

Інформаційно наповнений, з використанням дослідницької  роботи та  STEM - технологій урок української літератури "Майстер корабля": роман - містифікація, динамічний модерний сюжет, умовність фабули, зміщення часопростору". Навіть ті, хто не прочитав роман Юрія Яновського, мали повну характеристику кожного героя твору: і візуальну і вербальну. Маламура С.П. підібрала відео та віртуальні фонові картини до уроку, використала випереджувальне навчання, творчі індивідуальні роботи учнів, провела дослідницьку роботу, групову, диференційовану. Продемонстровані картини відомих художників. Організовані творчі лабораторії "Конструкторське бюро" та "Капітанська рубка". Учні працювали з хмарками слів, створювали асоціативний кущ, та, як завжди, актуальною була рубрика "Крок до НМТ". Для узагальнення  проведено прийом  кроссенс.

11:26 13.11.2023

Урок ЯДС з використанням STEM - технологій

Все було: жарти, гра, колективна, групова, індивідуальна , творча робота учнів на уроці в 2 класі. Та до вирішення проблем всі віднеслись максимально серйозно, адже в країні зараз надзвичайний стан. 

13:25 10.11.2023

STEM - урок у 3 класі

Для проведення уроку ЯДС у 3 класі Швець О.П. об'єднала дітей  в групи. Урок "Опале листя. Як безпека перетворюється на небезпеку" став відображенням умов, які в даний час ми спостерігаємо за вікном, на дворі. Учні з'ясували користь і шкоду  опалого листя, вчилися самостійно виготовляти компост, провели вікторину, переглянули відео. З осіннього листя виготовили яскраві листівки. Учні вчилися працювати в групах та презентувати власні проєкти. Навіть руханка ідеально відповідала  вивченій темі.

13:39 08.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора