A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

ШАНС НА ГІДНІСТЬ

Дата: 18.11.2021 18:25
Кількість переглядів: 68

 

Українці, прошу вас, не дайте зламати

Свою гідність і честь, не дайте топтати

Своє прагнення жити достойно в державі,

В пам’ять тих, хто загинув. Вічна їм слава!

 

 З метою вшанування найвищих людських цінностей – життя, свободи, гідності, мужності, героїзму, збереження незалежності та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві Президент України підписавУказ №633/2015 від 09.11.2015 «Про відзначення у 2015 році Дня Гідності та Свободи», встановивши в Україні День Гідності та Свободи – свято, яке щорічно відзначається 21 листопада.

  Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. 

 Сьогодні у нашому закладі відбувся виховний захід  «ШАНС НА ГІДНІСТЬ» для учнів 10 та 11 класів. Старшокласники стали учасниками вікторини на знання дат та ключових моментів, пов’язаних з Революцією гідності. Були визначені основні принципи гідності, учні складали словесні портрети гідної людини .

Учні та вчителі зібралися в залі, щоб у глибокій скорботі  низько схилити голови перед пам'яттю Героїв Небесної Сотні, які боролися за честь, правду і гідність і віддали своє життя за Україну.

 Ми закликаємо всіх небайдужих людей згадати у своїх молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора