STEM - технології на уроці "Світ невідомий"
Третьокласники на уроці ЯДС продовжують знайомство з містами та областями України.Цього разу це віртуальна подорож до Львова у Музей народної архітектури та побуту "Шевченківський гай", де щорічно відбувається свято пампуха. Діти дізнались, що саме дріжджі надають пампухам м'якості і пухкості, також дріжджі - грибкові мікроелементи, які використовують для процесу бродіння.
Використання провідного принципу STEM - освіти дозволило Бурлаці Л.П. разом з учнями провести дослід "Як ростуть дріжджі". Коли в пляшку налили води, насипали цукру і дріжджів, підігріли , на пляшку одягли повітряну кульку, почався процес бродіння. Здобувачі освіти спостерігали як під час бродіння дріжджів почав виділятися вуглекислий газ, який надував кульку, а маса в пляшці збільшувалась. Учні ознайомились з умовами процесу бродіння, дізналися історію виникнення дріжджів та про те, що дріжджі - традиційна закваска для тіста і бродіння різних напоїв.