A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

« А пам’ять серце береже».

Дата: 17.02.2022 18:59
Кількість переглядів: 51

 Вісім років тому, під час Революції Гідності, у період 18-20 лютого в центрі Києва загинули більше ста осіб, більше тисячі дістали поранення, а сотні – були заарештовані та піддані тортурам. На вшанування подвигу учасників Майдану та увічнення пам’яті загиблих 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. 

  Сьогодні Україну знають у всьому світі. Трагіч­ні події, які відбулися на Майдані у серці України — Києві — взимку 2014 року, сколихнули людей усієї земної кулі. Українці об'єдналися, щоб боротися за краще життя своїх дітей, друзів, батьків. 80 днів і но­чей... Тривожних, заплаканих і вимолених... Три мі­сяці, залишивши свої родини, тисячі людей стояли на вулицях, день і ніч, у морози заради одного — щоб домогтися свого, щоб їхній біль хтось почув. В один день тисячі простих українців стали солдатами сво­го народу. Звичайні мирні люди. Інтелігентні, жар­тівливі, люблячі. Студенти, учні, інженери, водії, вчителі, колишні військові, безробітні.

На вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні у нашому закладі відбувся виховний захід « А пам’ять серце береже». 

Герої не вмирають! Вони тут, з нами на Землі! Лише тихенько-тихенько сплять. Бо змучились від катувань, побоїв і голосу смерті, що на вістрі снайперської кулі... Ми плачемо, вони ж не плачуть. Їхні душі героїчним жовто-блакитним полум’ям горять! А ми повинні жити гідно, щоб святу Небесну Сотню нізащо, ніколи не забути.

Тож будем вічно ми їх пам’ятати
Хто за країну-неньку положив життя,
Нехай помолиться сьогодні кожна мати
За кожну душу, що пішла у майбуття.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора