A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

27 ЖОВТНЯ – ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

Дата: 27.10.2023 15:11
Кількість переглядів: 11

Щорічно в Україні відзначають День української писемності та мови. Цього року вперше  відзначався 27 жовтня.  Традиційно у закладах освіти проводяться заходи, присвячені українській мові та її вивченню. Відомий український педагог Василь Сухомлинський писав: «Мова – це віконця, через які людина бачить світ. Багата мова – багатий духовний світ, розвинуте почуття краси слова – велика моральна культура.».

Мова – це великий дар

     Цей захід ми присвячуємо рідній українській мові. Саме тій мові, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо. Адже, однією із найчисленніших мов слов’янського походження є саме українська мова, мова України, українського народу, наша рідна мова!

 Наше свято ми провели у незвичайній формі,а у вигляді КВЕСТу.У цікавій ігровій формі учні ознайомилися з розвитком слов’янської писемності та постатями,які відіграли важливу роль у становленні української мови. Учні об’єднувалися  в команди, одержували маршрутні листи й, мандруючи, ознайомлювалися з новою інформацією. Після цього змагалися, виконуючи завдання.Зупинки були на всі смаки: «Співоча Україна», «Люби і знай свій рідний край»,  «Книгокрай», «Цифри і слова», «Історична вікторина» , «Природа рідного краю», « Казкова»,  «Алфавітний калейдоскоп», «Чорна скриня»,  «Мовні цікавинки»,  «Мальовнича Україна»,  «Акровірш»,  «Здоров’я», «Латка на фразеологізм». Учителям вдалося залучити учнів до активної пізнавальної діяльності; забезпечити самовираження і саморозвиток кожного учасника квесту; виховувати вміння працювати в команді. . Його  ми присвятили її величності українській мові, щоб ще раз підкреслити, що те, чим ми повсякденно користуємося, те, чим оформлюємо свої думки, у що вливаємо емоції, є справжнім дивом, великим і прекрасним.

Наше свято – це поетична передмова до досконалого вивчення рідної мови. Вивчати її, удосконалювати свої знання, збагачувати словниковий запас під час читання і спілкування, досконало володіти нею – обов’язок кожного справжнього українця.

Сьогодні, ми ще раз переконалися у тому, що українська мова – це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов’я, прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачаровуючись виплеканою у віках рідною мовою.Після закінчення квесту було проведено підсумки і нагороджено переможців.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора