A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Виховний захід «Андріївські вечорниці»

Дата: 30.11.2023 18:07
Кількість переглядів: 59

  Кожна нація, кожен народ має свої звичаї, що вироблялися протягом багатьох століть і освячені віками. Звичаї народу – це ті прикмети, за якими розпізнається народ не тільки в сучасному, а і в його історичному минулому.

       В усіх народів світу існує повір’я, що той, хто забув звичай своїх батьків, карається   людьми й Богом. Він блукає по світі, як блудний син, і ніде не може знайти собі притулку, бо він загублений для свого народу.

       Староукраїнські традиції тісно сплелися з християнськими. Тепер ми не уявляємо   собі Різдва без куті (кутя – це символ урожаю), Великодня – без писанки (писанка – це символ життя), Святої Трійці – без клечання (зеленим зіллям наші пращури охороняли своє житло від нечистих духів).

         Сьогодні, 30 листопада, святкуємо День Святого Андрія Первозванного. І хоч   Первозванний – це християнський святий, учень Христа, апостол, що проповідував християнство, але народні традиції, звичаї та обряди в день цього святого мають стародавній дохристиянський характер закликання, ворожіння,  ритуалу з “калитою”.

      Так, в цей день асистенти вчителів та соціальний педагог провели виховний захід «Андріївські вечорниці» для дітей з ООП.

     Мета: Відтворити обряд проведення вечорниць, показуючи їхню красу; виховувати   бажання відроджувати  й оберігати народні звичаї; розвивати усне мовлення, формувати   відчуття краси рідної мови; виховувати почуття любові до рідного краю.

Відео

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора