A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

СТОП БУЛІНГ

Дата: 23.09.2022 17:35
Кількість переглядів: 20

23 вересня в 7-А класі  проведено бесіду СТОП БУЛІНГ . Під час якої діти ознайомились з поняттям "Булінг", його ознаками і видами. Було акцентовано увагу на таких питаннях як "Якщо ти у ситуації булінгу", "Хто може й повинен захистити?", "Відповідальність за  Булінг/його приховування". Головною метою цієї бесіди було: сформувати у учнів , нетерпимість до проявів агресії; розвивати співчутливе ставлення до інших; сприяти розвитку навичок надання і отримання допомоги.

Тема булінгу на сьогодні є резонансною. За даними досліджень, Україна увійшла до ТОП-10 країн із поширеною дитячою агресією у школах. Жертвами при цьому є здебільшого учні від 11 до 15 років.

Верховна Рада України 18 грудня 2018 року прийняла Закон України №8584 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо протидії булінгу», який вперше визнає юридично поняття булінгу в українському законодавстві та передбачає відповідальність не тільки за вчинення, але й за приховування випадків булінгу. 28 вересня учні 5 класу ознайомились із змінами в Кодексі України про адміністративні правопорушення, згідно з якими встановлюється  відповідальність за булінг, та яке покарання визначено за приховування випадків булінгу, та внесені зміни до Закону «Про освіту». Зокрема, визначення терміну "Булінг" і  механізми протидії цьому явищу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора