A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Всесвітній день хліба (World Bread Day)

Дата: 16.10.2023 17:13
Кількість переглядів: 21

Всесвітній день хліба (World Bread Day) відзначається щорічно 16 жовтня. Свято було засновано у 2006 році з ініціативи Міжнародного союзу пекарів і пекарів-кондитерів. Вибір дати обумовлений тим, що 16 жовтня 1945 року було створено Продовольчу й сільськогосподарську організацію ООН, яка займалася розв'язання проблем у розвитку сільського господарства і його виробництва.

Хліб – один з небагатьох продуктів, який вживають щодня у всьому світі. Бережіть хліб — це символ життя. З давніх-давен він у великій пошані в народі. Недаремно у молитві до Бога «Отче наш...» люди, як великої милостині, просили не позбавити їх хліба, бо він не просто основа життя. Споконвіку хліб називають святим. Недарма є приказка «Хліб – усьому голова».

Тому 16 жовтня у Жашківському опорному ліцеї №2 відбувся виховний захід «Хліб-джерело життя» з метою розширення та поглиблення знань дітей про процес виготовлення хліба, про працю хлібороба, виховування ціннісного ставлення до праці, пробудження в дітей інтерес і повагу до сільськогосподарської праці, виховування патріотичних почуттів, бажання берегти хліб та примножувати здобутки українського народу.

Готуючись до свята ліцеїсти разом з батьками пекли короваї, хліби, хлібні вироби, робили композиції з готового хліба. Підготовка дітей приємно вразила різноманіттям, естетичністю оформлення, смаковими якостями випічки.

+6


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора