A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Виховна година до дня пам'яті жертв Голодомору ”Україна пам’ятає!"

Дата: 24.11.2023 16:40
Кількість переглядів: 60

   Щороку наприкінці листопада в Україні відзначають траурну дату - День пам'яті жертв Голодомору. Цього дня ми вшановуємо пам'ять усіх людей, які загинули під час трьох голодоморів у ХХ столітті. Дата встановлена з метою вшанування пам'яті мільйонів загиблих українців, які стали жертвами геноциду радянською владою.

   Цього року ми вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни росії проти України, яка супроводжується геноцидними практиками проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані. Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння й ставлять символічні горщики з зерном і свічки до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні. Ліцеїсти Жашківського опорного ліцею №2 не залишились осторонь. Учні 11 класу поклали квіти до меморіалу й вшанували померлих хвилиною мовчання.

   1932-1933 роки — відкрита рана для українського народу, яка нагадує про себе, не давши забути страхіття тих чорних років. Ми повинні пам’ятати, щоб ніколи не допустити подібного в майбутньому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора