A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-та річниця виведення військ з Афганістану

Дата: 15.02.2024 15:28
Кількість переглядів: 17

    Сьогодні в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця дата приурочена до дня виведення військ з Афганістану в 1989 році. 
З 1979  до 1989 року, тисячі українців пройшли через пекло "афганської війни". Багато з них не повернулися в рідні домівки, вважаються зниклими безвісти або потрапили в полон, багато отримали поранення. Ті, хто залишилися живими, пройшли сувору школу випробування долі.
З кожним роком історія віддаляє нас від років Афганської війни, але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті приклади мужності і вірності синів своєї Батьківщини, які з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської мужності та героїзму.
   1989 рік для багатьох став роком, коли скінчився рахунок втратам наших солдатів, службовців. Важкий, сумний підсумок. Багато матерів і батьків не дочекалися своїх синів, котрі не сказали -- «Мамо, я живий...».
   В цей день ми поділяємо весь біль втрати з тими, хто втратив на цій війні своїх близьких і віддаємо шану всім учасникам тих подій. У нашому ліцеї педагог – організатор Заплішна Т.М. підготувала для  десятикласників годину спілкування «А біль Афгану не змовкає». Діти переглядали документальні фільми, вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів. Учні мали  можливість відкрито поглянути на нашу історію, дати їй об’єктивну оцінку і зрозуміти, що головним героєм афганської війни був простий солдат, для якого військовий обов’язок був справжнім подвигом.  
   В цей день молімося за здоров'я воїнів-афганців, за наших захисників, які відстоюють територіальну цілісність та незалежність України у війні з російськими окупантами. Трагічний слід вона залишила для багатьох українців та їхніх сімей. Кожен виніс з тієї війни свої спогади, свій біль і життєвий досвід...
Вічна пам'ять загиблим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора