A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Екскурсія в Жашківський Державний краєзнавчий музей

Дата: 09.04.2024 14:57
Кількість переглядів: 5

    9 квітня соціальним педагогом та вчителями асистентами  для дітей ООП було організовано екскурсію в Жашківський Державний  краєзнавчий музей.
      Відвідали всі  шість залів і послухали  історію нашого краю з найдавніших часів до сьогодення. У першому залі ознайомилися з археологічними знахідками  найдавніших часів, оглянули стенд, присвячений маловідомій Дрижипільській битві 1655 року, яка відбувалася поблизу села Охматів.
      Побували в “українській світлиці”., 19 ст.- пер.пол.20 ст., де в окремій вітрині знаходиться традиційний одяг, зберігаються вишиті рушники і т.д., дізналися багато цікавого.
    Ознайомилися з експозицією третього залу присвяченої пам’яті тисячі наших земляків, які загинули мученицькою смертю під час колективізації, голодомору 1932-1933 рр., у
четвертому залі зібрані документи і речові експонати, які розповідають про героїчну боротьбу радянського народу, зокрема наших земляків, проти німецько-фашистських загарбників у роки Великої Вітчизняної війни.

    В п’ятому залі – “Сьогодення Жашківщини”.

    Експонати шостого залу розповіли нам про видатних людей Жашківської землі. Це Докія Гуменна – письменниця, Самуель Крамер – вчений сходознавець, Леонід Білецький – вчений літературознавець (дід Олега Кандиби), інші. 
В галереї образотворчого мистецтва ознайомилися з творами живопису та скульптур митців району: художників Дейнеко М.Г., Бекала М.М., Красножона Я.Д. та Грабовського С.Й.
  Друковані видання, документи: грамоти, подяки, посвідчення, історична та політична література, тощо. 
    Від поїздки діти отримали масу позитивних емоцій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора