A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

«Осінь — найкраща пора року»

Дата: 26.09.2021 14:30
Кількість переглядів: 342

З усіх пір року я найбільше люблю осінь. Таким багатим вибором барв не може похвалитися жодна пора року. Напевно, саме тому багатьма художниками, які пишуть картини природи, найчастіше пишуться осінні пейзажі.

Осінь часто називають золотою, неважко здогадатися, чому саме таким визначенням, а ніяким іншим. Зелений, яскравий з весни колір листя восени перетворюється як за помахом чарівної палички в червону мідь, зелену латунь, коричневу бронзу, жовту охру, тобто в різні відтінки, властиві золоту. Тільки осінь може так перефарбувати природу без пензликів і фарб, щоб нагадати про себе.

Цей час року називають сумним, але я з цим не згодна. Коли прогулюєшся лісом, милуючись його красою та споглядаючи дивовижну пишність, створену природою, ні про який сум не може бути й мови.

Тому, як на мене, осінь — найкраща пора року.

Чому осінь вважають найкращою порою?

За календарем на осінь, як і на інші пори року, припадає три місяці. Для найгарнішого періоду — золотої осені — природою відведено лише пару тижнів. Потім все листя з дерев опаде, і вже не побачиш такої краси. Дуже шкода, що так мало часу нам можна милуватися різними відтінками золотої пори осені. Після бурхливого опадання листя на деревах у лісі все одно дуже красиво. Все опале золоте листя ще шарудить, коли блукаєш по ньому в пошуках грибів або просто гуляючи. Недовговічність такої унікальної за своєю природою краси навіває деякий смуток. В мене цей період завжди супроводжується ліричним настроєм, але мені подобається такий стан.

Зграї перелітних птахів, що летять на південь, теж красномовно підтверджують, то осінь вступає в свої права. Приємно бродити лісом і відчувати аромат опалого листя. Крізь поріділі вже крони дерев ще подекуди пробиваються відблиски сонечка. Якщо уважніше дивитися під ноги, то можна знайти гриби. Вони теж дуже гарні, з різними формами й кольорами капелюшків. Ніщо не йде в порівняння, якщо хочеш поділитися своїми враженнями після прогулянки осіннім лісом.

Звичайно ж, кожній порі року властива своя, особлива краса. Але осінь у цьому переліку сезонів знаходиться на першому місці. Ця пора року розкішна й абсолютно неповторна. Вона завжди дарувала натхнення та наснагу художникам і поетам. Про осінь складено велику кількість віршів, написано багато картин з осіннім пейзажем. Вона вселяє заспокоєння і, водночас, захоплює своєю пишністю.

Отже, на думку багатьох людей, найкраща пора року — осінь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора