A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

1 ЖОВТНЯ – ДЕНЬ ЗАХИСНИКА І ЗАХИСНИЦІ УКРАЇНИ

Дата: 01.10.2023 14:20
Кількість переглядів: 11

 У 2023 році Україна вперше відзначатиме День захисників і захисниць 1 жовтня. Це свято відзначається в Україні на державному рівні від 2014 року на вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

     Від цього року День захисників і захисниць перенесено з 14 на 1 жовтня у звʼязку з переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря. Адже це свято збігається з Покровою Пресвятої Богородиці, що не випадково. Пресвяту Богородицю дуже шанували козаки, а Покрова для них була одним із найвеличніших свят, за що й отримала другу назву – Козацька Покрова. Козацькі традиції бережуть і розвивають сучасні захисники і захисниці України.

      Щиро вітаємо наших військових зі святом!

     Кожному і кожній, хто захищає Україну —слава і пошана! Ви робите справжній подвиг тому, що ваші серця хоробрі, а душі незламні. Дякуємо за вашу сміливість, бажаю міцних сил та мужності! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора