A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

104 річниця проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки — однієї з ключових подій Української революції 1917–1921 років.

Дата: 21.01.2023 11:42
Кількість переглядів: 39

22 січня 2023 року  українці відзначають 104 річницю проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки — однієї з ключових подій Української революції 1917–1921 років.

Протягом тижня у ліцеї було проведено ряд заходів з нагоди Дня Соборності України. Завданням якого було донести до дітей ідеї соборності, єдності та суверенності держави як головної умови розвитку незалежної України, звернути увагу на українські державотворчі традиції.

За участю семикласників відбулася квест-гра «Ми – українці, наш дім – Україна!», яку організувала класний керівник Гоменюк С. С. . Під час гри  діти вирішували кросворди, ребуси, анаграми, створювали сенкани, висловлювали свої думки та поповнювали новим багажем знань про Україну. Гра допомогла вихованцям зрозуміти, як добре вони знають свою рідну державу і зможуть її прославляти своїми досягненнями.

Другокласники разом з класним керівником Швець О. П. підготували  виховну година "Моя Україна - єдина країна"  з метою виховання патріотизму та духовності як важливих життєвих цінностей.

Класний керівник Бурлака Л. П. з третьокласниками провели бесіду "Рідний край, де ми живемо, Україною зовем" з метою виховання у підростаючого покоління патріотизму та гордості за героїчне минуле і сьогодення Українського народу.

З нагоди державного свята ліцеїсти долучилися до віртуального флешмобу  «Книжковий ланцюг єдності» з метою виховання належного відзначення важливої події у багатовіковій історії українського державотворення.

За участю п’ятикласників відбувся флешмоб "Ой, там збиралися під прапори" з метою сприяння формуванню та розвитку громадянської та національної свідомості дітей

Вчителем історії України Коваль В. П. у 10 класі було організовано вікторину "Історія української державності"  , а в 11 класі годину спілкування "Славетні імена України" з метою поглиблення та закріплення знань дітей про події Української революції 1917 – 1921 років як важливого досвіду державотворення.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора