A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Вшанування пам'яті студенток, розстріляних у Монреалі

Дата: 06.12.2023 10:02
Кількість переглядів: 10

    Масове вбивство у Політехнічній школі відбулося 6 грудня 1989 року, під час якої злочинець Марк Лепін розстріляв 14 студенок і поранив 13 інших в ім'я «боротьби з фемінізмом». Розстріл жінок мав великий резонанс у суспільстві: він загострив увагу на проблемі насильства проти жінок і призвів до жорсткішого контролю за розповсюдженням вогнепальної зброї у Канаді. В пам'ять про напад у Канаді запроваджено Національний день пам'яті та боротьби з насильством проти всіх форм насильства над жінками (символом цього дня є стрічка білого кольору).
Обставини злочину, який скоїв Лепін, і мотиви, які він пояснив у передсмертному листі, спричинили жваве обговорення, а саме загострили увагу на проблемі насильства проти жінок. У Монреалі та декількох інших містах Канади були споруджені меморіали жертвам цієї трагедії.

     В рамках акції « 16 днів проти насильства» представники учнівського самоврядування з міністерства «Інформація» разом із педагогом організатором Заплішною Т.М. підготували інформаційну годину « Річниця трагедії в Монреалі»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора