A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Виховна година до дня пам'яті жертв Голодомору ”Україна пам’ятає!"

   Щороку наприкінці листопада в Україні відзначають траурну дату - День пам'яті жертв Голодомору. Цього дня ми вшановуємо пам'ять усіх людей, які загинули під час трьох голодоморів у ХХ столітті. Дата встановлена з метою вшанування пам'яті мільйонів загиблих українців, які стали жертвами геноциду радянською владою.

16:40 24.11.2023

25 листопада – День пам’яті жертв голодоморів і 90-ті роковини Голодомору 1932–1933 років в Україні

   Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв голодомору 1932 – 1933 років і масових штучних голодів 1921 -1923 і 1946 – 1947 років, цьогоріч цей день припадає на 25 листопада. Цілеспрямоване знищення українців радянською владою під час Голодомору в 1932 – 1933 роках залишається незагоєною раною в генетичній пам’яті нашого народу. Окупаційна політика «совєтів» привела до втрат мільйонів життів наших земляків. Дізнаючись про страшні сторінки історії, все більше країн сьогодні визнають Голодомор 1932 – 1933 років геноцидом українського народу. Голодомор – страшна трагедія в історії нашої держави. І, щоб не повторилися такі події, ми повинні знати й пам’ятати про них. З нагоди Дня пам’яті жертв Голодомору вчитель історії Коваль В.П. та бібліотекар Кравчук О.І. провели годину спілкування «90 – ті роковини голодомору» з учнями 8-а класу. На якій діти згадували про трагічне минуле свого народу, переглянули документальний фільм «Голодомор 1932-1933 р.р.». Все це викликало у школярів багато роздумів: про життя, про країну, про минуле, сьогодення і майбутнє.

16:24 24.11.2023

Виховний захід «Запали свічку пам’яті»

   24 листопада 2023 року у Жашківському опорному ліцеї №2 педагогом організатором Заплішною Т. М. був проведений виховний захід «Запали свічку пам’яті» з метою вшанування світлої пам’яті безвинно замучених голодом та політичними репресіями людей, які були заручниками страшних років та стали для наступних поколінь прикладом мужності та витримки. Шестикласники переглянули відео презентацію «Голодний Дух - День пам'яті жертв Голодомору», та змусили своїми віршами згадати кожного з присутніх про ті страшні часи Голодомору, задуматись над трагедією, що не минула майже жодної сім’ї українського народу. Серця учнів та вчителів не залишились байдужими після участі в заході й скорботної хвилини мовчання.

15:49 24.11.2023

Виховна година на тему «Вкрадене дитинство»

  З нагоди вшанування пам’яті жертв голодоморів і 90-тих роковин Голодомору 1932–1933 років в Україні класний керівник Присяжнюк Л. Й. разом з учнями 10 класу підготувала і провела виховну годину на тему «Вкрадене дитинство» з метою виховування почуття стурбованості долею невинних жертв тоталітарного режиму, сприймання чужої біди.

15:12 24.11.2023

Виховні заходи «Голодомор – 1932-1933 років – біль серця всієї України» та "Невиплакані сльози України"

   22 листопада були проведені виховні заходи класними керівниками Гоменюк С.С. і Панасюк О.М., та асистентами вчителів Цимбал Н.В. та Коломієць В.В. для учнів з 8-А та 8-Б класів.

15:18 22.11.2023

Виховний захід «Гідні бути українцями»

   21 листопада у Жашківському опорному ліцеї №2 педагогом організатором Заплішною Т. М. було проведено виховний захід «Гідні бути українцями» присвячений дню Гідності та Свободи, створено на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції, що почалася 22 листопада 2004 року та Революції Гідності, яка виросла з акції студентів та громадських активістів, розпочатої 21 листопада 2013 року.

16:04 21.11.2023

21 листопада Україна відзначає День Гідності і Свободи

   21 листопада Україна відзначає День Гідності і Свободи. Цього дня вшановується патріотизм і мужність громадян, які захистили національні інтереси української держави та її європейський вибір. Вже другий рік поспіль День Гідності та Свободи відзначається на тлі війни. Україна знову бореться за свою свободу та незалежність, захищаючись від агресора. У ці дні наші воїни захисники героїчно боронять нашу свободу у битві з російськими загарбниками. З нагоди пам’ятної дати в бібліотеці оформлена тематична викладка книг «Євромайдан: події, люди, час». На виставці представлена література про хроніку подій, які відбувалися на майдані, про героїв Євромайдану, які заради свободи та кращого майбутнього свого народу поклали на вівтар найдорожче, що у них було – життя. З учнями 10 класу проведений виховний захід «Революція гідності: як це було…». Мета заходу: формувати у школярів ціннісного ставлення до України, прав та свобод людини. європейського вибору українців; розвивати в учнів почуття національної самосвідомості та громадянської активності; виховувати патріота,  громадянина, готового захищати свою Батьківщину.

15:21 21.11.2023

Виховний захід «Права дитини – це твої права»

    20 листопада у 7 класі був проведений до Дня Прав дитини виховний захід «Права дитини – це твої права». Мета заходу: систематизувати та розширити знання учнів про документи, що гарантують права дитини та стимулювати виконувати обов’язки, які покладення на дітей шкільного віку; вміти аналізувати ситуації, висловлювати власну думку, виховувати людські чесноти, поважати права інших людей, бути толерантними. Учні ознайомилися з Декларацією прав дитини, Конвенцією ООН про права дитини, Конституцією України. Захід провели класний керівник Коваль В.П. і асистент вчителя Стецюк С.В.

15:57 20.11.2023

Тиждень безпеки дорожнього руху в ліцеї

З 13 по 17.листопада 2023 року в ліцеї проходив Тиждень безпеки дорожнього руху, мета якого - профілактика дорожньо - транспортного травматизму за участю дітей. Класні керівники, вихователі ГПД, асистенти учителя підготували цікаві заходи, підібрали пізнавальні відео, ігри, провели практичні тренувальні роботи, виховні години, зустрічі з представниками відділку поліції. Учні поглибили та закріпили знання Правил дорожнього руху.

11:43 18.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора