A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Таємниці української хустки

   Сьогодні "Бабусина хустка" знову стає трендом, який використовує багато світових дизайнерів у своїх колекціях. Історією української хустки зацікавились учні третього класу. Під час уроку діти разом з класним керівником Швець О.П. створювали дизайн власної хустки, вчилися правильно в'язати, "Хустку одягали — перемогу закликали".   Тож поважайте і шануйте традиції українського народу, із гордістю носіть ошатні хустки й нехай вони оберігають від усіх негараздів.

14:47 07.12.2023

День українського сала

   Цікаво, дійсно є такий святковий день в Україні! День українського сала відзначається щорічно 27 серпня і присвячений національному продукту - салу. А от світ відзначає день сала 8 грудня.

14:23 07.12.2023

Виховний захід «Краса в хустині нашій споконвічна»

    В Україні є багато народних символів, які називають оберегами. Це вінок, рушник і хустина. Ми українці, а значить маємо знати свою історію, розвивати культуру, традиції, любити свій народ, а це значить шанувати мамину пісню, що вчила добра і ласки, пам'ятати батьківську хату, бабусину скриню, з трепетом брати в руки речі, які в ній є, і берегти їх  як найціннішу реліквію. Учні 10 класу разом із класним керівником Присяжнюк Л. Й  провели виховний захід «Краса в хустині нашій споконвічна». Під час свята діти пригадали обрядове значення української хустки, звучали українські пісні. Кульмінацією заходу був показ мод де діти проявили свої дизайнерські здібності та креативність.

14:03 07.12.2023

Йде світом святий Миколай, ти добром його стрічай!

     День святого Миколая – одне з найулюбленіших свят українців. Особливо дітей, які вночі отримують  під подушку подарунки. Цьогоріч, за новим церковним календарем, свято Миколая випадає на 6 грудня. Чарівні дива траплялися й у Жашківському ліцеї №2. З великим нетерпінням учні 10 класу чекали на привітання від Святого Миколая.

16:58 06.12.2023

Квест - гра "Йде світом Святий Миколай, ти добром його стрічай!"

 За вікном сніжок летить  Вітром завіває,  Тож спішіть усі до нас  На квест - гру до Миколая.    Учні третього класу разом з класним керівником Швець О.П. та батьками взяли участь у квест - грі. Ознайомились з легендою про життя Святого Миколая. Побували на гостинах у Баби Яги: відгадували загадки - небилиці, читали вірші, співали пісні, танцювали. Разом з батьками взяли участь в конкурсі "Найкраща ялинка", відвідали майстер-клас "Від Янгола" і виготовили обереги. Миколай привітав присутніх зі святом і вручив дітям подарунки.

16:44 06.12.2023

Свято "Дякуємо ЗСУ "

   У Жашківському ліцеї №2 учнями 4 класу разом з класним керівником Бурлакою Л.П. 6 грудня було проведено свято "Дякуємо ЗСУ ". На свято був запрошений наш захисник Гоменюк Володимир Іванович. Учні декламували вірші, виконували патріотичні пісні та вшанували хвилиною мовчання пам'ять захисників і захисниць України, які загинули захищаючи нашу  країну. Діти пишалися тим, що вони українці й хочуть бути вільними на рідній землі.                  

14:23 06.12.2023

День волонтерів

  5 грудня День волонтерів. Учні 4 класу взяли участь у Національному онлайн — уроці волонтерства. Діти дізналися багато цікавого про волонтерський рух і зробили активну волонтерську руханку.

14:22 05.12.2023

Урок ЯДС з елементами STEM освіти

 Урок ЯДС з елементами STEM освіти провела в 4 класі Бурлака Л.П. На уроці  учні вивчали органи дихання. Вони ознайомилися з органами дихальної системи  та їхніми основними функціями. Дослідили. який шлях проходить повітря в організмі людини, створили модель "Дихальна система". 

14:09 05.12.2023

виховний захід "Наші права - щасливе майбутнє"

    8 грудня вчитель історії Коваль Валентина Петрівна з учнями 5 класу провела виховний захід "Наші права - щасливе майбутнє". Мета  заходу: ознайомити учнів зі  змістом основних  статей Загальної Декларації прав дитини, Конституції України: допомоги запам'ятати основні правові  поняття; довести, що в основі документів про права людини лежать  основні потреби всіх людей.

15:14 04.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора