A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Умови доступності для осіб з ООП

Дата: 21.06.2020 20:23
Кількість переглядів: 173

В закладі створені умови для навчання дітей з особливими освітніми потребами, а саме:

- у наявності пандуси ,

- східці для організації безпечного переміщення дітей обладнані поручнями,

- є внутрішні туалети,

- виконано поточний ремонт класних кімнат.

Усі основні приміщення закладу мають природне освітлення. Розташування меблів і обладнання, декоративних рослин сприяє максимальному використанню денного світла і рівномірному освітленню приміщень.  Рівень освітлення підвищується за допомогою штучного освітлення. У закладі підтримується повітряно - тепловий режим. Приміщення обладнані системами опалення, що забезпечує сприятливі мікрокліматичні умови . Чистота повітря забезпечується регулярністю вологого прибирання, використанням провітрювання.

 Навчальні меблі відповідають віковим особливостям дітей, враховується специфіка освітнього процесу.

 Шкільна та пришкільна території підтримуються в належному стані.

 Дітям з особливими освітніми потребами освіта надається шляхом створення належного фінансового, кадрового та матеріально - технічного забезпечення (частково) з урахуванням індивідуальних потреб таких осіб, визначених в індивідуальній програмі розвитку. Для навчання осіб з ООП  в закладі працює колектив кваліфікованих працівників, команда супроводу, до числа  яких входять асистенти вчителя,  логопед, соціальний педагог. Таким чином, дітям надаються  корекційно - розвиткові послуги . Для цього спеціально обладнаний освітній простір - ресурсна кімната.  Учні  з ООП забезпечені допоміжними засобами для навчання.

 В цілому, для учнів, що навчаються в інклюзивних класах закладу, дані умови є доступними. Та   не всі умови  на виконання Закону України щодо умов доступності закладу освіти для навчання осіб з ООП виконано: немає вільного доступу  всім дітям з особливими освітніми потребами.до приміщень другого поверху обох корпусів і відсутні пристосування в туалетах .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора