A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Співпраця з відділом «Жашківського бюро правової допомоги».

Дата: 02.04.2019 17:18
Кількість переглядів: 220

 

Відділом «Жашківського бюро правової допомоги» 02 квітня у рамках правопросвітницького проекту “ Я маю право” було проведено годину спілуквання для  учнів 7-8 класів  Жашківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 на тему: “Булінг як основний вид шкільного цькування, його форми та протидія”, “Профілактика правопорушень серед неповнолітніх” .

            Учням надавалися роз'яснення щодо основного виду шкільного цькування( булінг). Булінг (знущання, цькування, залякування) – це зарозуміла, образлива поведінка, пов'язана з дисбалансом влади, авторитету або сили. Булінг проявляється в багатьох формах: є вербальна, фізична, соціальна форми булінгу, а також кіберзалякування. Надавалися поради про те, як треба справлятись із чотирма найбільш поширеними видами булінгу. Також нагадувалося що Конституція гарантує всім рівні права, діти повинні поважати одне одного, пам'ятати, що кожен заслуговує доброго ставлення  і кожен має право на повагу до його гідності, має право на свободу та особисту недоторканість.

           У ході бесіди учні були проінформовані щодо невтішної статистики злочинів, що здійснюється неповнолітніми та про наслідки до яких вони можуть привести. У підлітків завжди виникає бажання стати незалежним, спробувати щось нове, побувати в новій, цікавій обстановці. Це природно і навіть корисно для дітей - все це частина дорослішання. Але вони можуть ризикувати, особливо коли опиняються поза увагою своїх батьків. Тиск однолітків, нудьга, нестримна енергія, а можливо, й інші фактори, що впливають на поведінку, наприклад вживання спиртних напоїв можуть призвести до невиправданого ризику - і навіть коштувати життя. Проявивши непослух один раз, дуже легко потім здійснити більш серйозний проступок. Людина не народжується злочинцем, а стає ним через певні життєві обставини. Часто діти і підлітки думають, що за скоєний ними злочин ніякої відповідальності не буде, бо вони ще неповнолітні. Надавалися роз’яснення з якого віку діти несуть кримінальну відповідальність. Адже багато дорослих злочинців починали свою «кар'єру» ще в підлітковому віці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора