A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Інформація про проведену роботу з патріотичного виховання

Дата: 25.03.2019 16:18
Кількість переглядів: 178

Інформація

про проведену роботу з національно-патріотичного виховання

 

Національно - патріотичне виховання у Жашківському закладі ЗСО І-ІІІ ступенів № 2  здійснюється на всіх етапах навчання, забезпечує всебічний розвиток, гармонійність і цілісність особистості, розвиток її здібностей та обдарованість, збагачення на цій основі інтелектуального потенціалу учнів , їх духовності і культури, виховання громадянина України, здатного до самостійного мислення, суспільного вибору і діяльності, спрямованої на процвітання України.
Пріоритетним напрямком виховання у закладі є національно-патріотичне виховання. Кожного року у травні проходить місячник військово-патріотичного виховання.

Відповідно до плану роботи з виховної системи проходять патріотичні тижні, а саме:  тиждень Партизанської Слави, українського козацтва, Української писемності і мови, Збройних Сил України, Соборності України.

Відзначаються патріотичні виховні заходи та свята до дня Захисників України, Революції та Гідності, Героїв Небесної Сотні, рідної мови, Пам’яті і Перемоги, Матері і Сім’ї, Незалежності України, Прапора, волонтера, Афганських військ  під час яких проходять зустрічі з ветеранами війни, АТО, уроки мужності, проведення мітингів.

На високому рівні вже кілька років поспіль проводяться акції «Лист пораненому», «Миколайчики для героїв», «Схід і Захід разом», «Хай буде мир над Україною», “Збирай кришки на протези для воїнів”, «Милосердя», «Турбота».

У рамках спільних дій учнів – учителів – батьків були написані листи солдатам, виготовлені обереги, малюнки, зібрані овочі і консервація та передані солдатам, які перебувають у зоні бойових дій.

Під керівництвом  вчителя трудового навчання Присяжнюк Л. Й.  для учнів закладу пройшов майстер-клас по виготовленню маків до дня Примирення і Перемоги.

У третій четвер травня у закладі проходить День вишиванки - всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. У цей день як учні ,так і учителі одягають національне вбрання- вишиванку.

Також вже п’ятий  рік поспіль у закладі проходить конкурс «Патріотична пісня». А в цьому році стартував загальношкільний поетичний конкурс «В Україні є що берегти, Україну є кому оберігати», присвячений воїнам АТО, Небесній сотні.

У закладі вивчається  навчальна програма з предмету «Захист Вітчизни». Учні добре володіють матеріалом з тем «Тактична підготовка», «Основи цивільного захисту», «Статути Збройних Сил України».
Під керівництвом учителя захисту Вітчизни Приймака В. Ю. учні 7-10 класів захищають честь закладу на міських змаганнях з дитячої – юнацької військово – патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), «Патріот», «Юні друзі прикордонники».

Учнівське самоврядування  плідно співпрацює з громадськими організаціями  щодо покращення життя місцевої громади. Зокрема, маємо тісний взаємозв’язок між членами учнівського самоврядування  та з Жашківською районною організацією «Союз. Чорнобиль. України.», Жашківською районною ветеранською організацією, Жашківським  районним  Товариством  Червоного Хреста, Жашківським  районним  управлінням  юстиції, Жашківським  районним БДЮТ, Жашківською  районною організацією Української спілки ветеранів Афганістану, стаціонарним відділенням Жашківського територіального центру.

Сторінки  фейсбука та сайту закладу протягом останніх років поповнювались інформацією з національно-патріотичного виховання.

Отже, національно - патріотичне виховання - це суспільна категорія, яка формує ставлення людини до себе, до свого народу й Батьківщини.

Український патріотизм повинен стати провідною виховною ідеєю сучасної школи, що реалізується в урочній та позаурочній діяльності.

На сьогодні перед нашою державою стоїть завдання - виховання у молодого покоління почуття патріотизму, формування особистості на засадах духовності, моральності, толерантності, забезпечення створення умов для інтелектуального, культурного та фізичного розвитку, реалізації науково-технічного та творчого потенціалу молодих громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора