A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

У закладі провели заходи щодо запобігання булінгу.

Дата: 18.09.2019 14:54
Кількість переглядів: 122

Останніми роками визнано поширення такого явища, як шкільний булінг. Булінг у перекладі з англійської – хуліганити, грубіянити, визначається, як утиск, цькування, дискримінація. Це тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи дітей до іншої дитини або дітей. 

Виділяють 4 головні компоненти булінгу: агресивна і негативна поведінка, здійснюється регулярно, відбувається у відносинах, учасники яких мають неоднакову владу, така поведінка є навмисною.

Тому з метою попередження жорстокості серед молоді, профілактики злочинів та правопорушень в учнівському середовищі 18 вересня 2019 року  відділлом Жашківського бюро правової допомоги Лавренюк А. Ю., начальником Жашківського районного відділу державної реєстрації  актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Лисенко Р. В., старшим лейтенантом, участковим  сектору превенції Жашківського відділення Уманського відділу поліції  ГУМП в Черкаській області  Кривосаром С. О., майором поліції участковим  сектору превенції Жашківського відділення Уманського відділу поліції  ГУМП в Черкаській області  Пущиком М. О. були проведені інформаційно-профілактичні заходи для учнів 4 та 9-10 класів на тему «STOP БУЛІНГ» , із ЗВР Гвоздик І. О. обговорено шляхи попередження жорстокого поводження з дітьми та надалі спільно проводити заняття, щоб зупинити явища булінгу у дитячому середовищі.

Метою заходів було: 

  • ознайомити учнів з поняттям, формами та структурою булінгу;
  • виховувати почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства;
  • розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації;
  • формувати навики відповідальної та безпечної поведінки.

Під час заняття надавалась інформація учням з обраної теми у формі бесіди,висловлювань думки, розповіді,  продемонстрували дітям ряд відеороликів «Булінг. Шкільна травля», «Обережно, булінг», «Викресли булінг» та було обговорено відеосюжети, переглянули презентації "Стоп шкільний терор", «Кібербулінг – агресія в інтернеті». По завершенню інформаційно-профілактичного заходу були роздані учням пам’ятки за тематикою «Стоп булінг!».

Якщо Вам потрібна правова допомога – зверніться до Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103 (цілодобово і безкоштовно в межах України).

                                                                        #СтопБулінг

#ЗупинимоБулінгРазом

#НіЦькуванню

#Булитинекруто


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора