A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №2
Жашківської міської ради Черкаської області

Де можна завантажити підручники в Інтернеті?

Дата: 11.11.2020 14:34
Кількість переглядів: 63

                                                       

  Електронні підручники

В 2013-2014 навчальному році багато дітей вже використовували планшети та телефони великих діагоналей (понад 4'') як певну альтернативу паперовим книжкам. Багато хто з них оцінив певні переваги від такої роботи і тому в наступному 2014-2015 навчальному році багато батьків планують придбати своїм дітям електронний підручник, яким можна було б замінити класичні паперові підручники та хрестоматії, щоб не травмувати здоров'я своїх дітей перевантаженнями хребта. До речі, велика кількість вчителів в школах відносяться до цієї ідеї, м'яко кажучи, не дуже прихильно, і в них є на це свої причини.

Складний вибір 

Треба з'ясувати, що повинні вміти електронні шкільні підручники, які могли б стати повноцінною заміною паперових підручників
1. Великий екран, діагональ не менше 9,7 дюйма. Розповсюджені в даний час 6 дюймові (технологія e-ink) або 7 дюймові (технологія TFT) пристрої, особливо недорогі, часто показують текст або нечітко, або занадто дрібно, або доводиться часто скролити сторінку. 
2. Роздільна здатність не менше 1200x800 пікселів. При меншій роздільній здатності втрачається чіткість малюнків, а дрібний текст взагалі може бути нечитабельним. 
3. Робота від батареї не менше 6 годин (або більше, враховуючи старіння батареї з часом). Для того, щоб електронний підручник не вимкнувся в школі в ході навчального процесу, в нього повинна бути потужна батарея або технологія, яка дасть змогу працювати без підзарядки тривалий час.
4. Технологія кольорового зображення, наближена до паперових книжок, як найбільш бережлива для дитячих очей. 
  Як можна завантажити підручники в Інтернеті
В останні дні канікул заступник міністра освіти Інна Совсун повідомила, що Міністерство освіти і науки планує розмістити у мережі всі підручники, передбачені шкільною програмою. Частина з них є на сайті міністерства, решта — на сайтах видавництв та електронних бібліотеках.Заступник міністра пообіцяла, що для повноцінного функціонування навчального процесу підручники додрукують до кінця вересня, а онлайн-варіанти будуть призначені для усіх шкіл, які не забезпечені тими чи тими друкованими аналогами. До речі, 1 вересня вже можна скачати на сайті Міністерства підручники для перших, других та п’ятих класів. Щоб знайти електронну версію підручника, перш за все треба відвідати сайт видавництва, що його надрукувало – там зазвичай викладають цифрові версії. Наприклад, видавництво “Освіта” пропонує для безкоштовного завантаження 12 різних підручників. Також свої підручники безоплатно викладає “Генеза”, але там є далеко не всі класи та предмети. В інтернеті підручників значно більше.Читати Далі  Де можна завантажити підручники в Інтернеті?Онлайн-бібліотека Pidruchniki.net містить багато підручників з найрізноманітніших дисциплін. Усього їх налічується більше 30. Тут є підручники різних видавництв, в основному у форматі PDF. Проте зустрічаються й інші, наприклад DJVU, який підтримують не так багато рідерів. Проте це не повинно бути проблемою – незрозумілий електронній книзі файл можна легко конвертувати в зрозумілий формат. В інтернеті подібних сервісів досхочу. Ще один великий майданчик називається “Велика шкільна бібліотека”. Він наповнюється силами волонтерів, тож заповнений ще не до кінця. Наприклад, у розділі “Інформатика” є лише три книги для другого класу. Проте й наявна бібліотека здатна задовольнити багато потреб у книжках з різних предметів. Усього на сайті представлені 29 дисциплін з 1 по 11 класи. Тут також є декілька посібників для вчителів і трошки літератури зі шкільної програми, а ще додаткові матеріали, робочі зошити та інше. Більшість підручників доступні у форматі PDF. Завантажувати їх можна безпосередньо із сайту, вони не заархівовані та не запаролені.Бібліотека “Портфель” надає вичерпну інформацію про завантажувані книги, з міжнародним стандартним номером ISBN включно. Тут взагалі немає пошуку – користуватися можна лише каталогом. Підручники тут діляться на категорії найпопулярніших, найновіших, та за класами. У перших двох знайти можна небагато книжок. А ось якщо вибирати за класом, то відкривається повний список книг для цього навчального рівня з усіх дисциплін. Але тут є електронні версії підручників за новою програмою для 4-х та 7-х класів. 

Велика кількість новинок є в бібліотеці “Школьные учебники”. Це підручники 2013-2014 рр. випуску. Окрім цього, на сайті є дуже зручна система пошуку: можна виводити на екран книжки за заданими критеріями: мовою, класом, предметом, типом і, звісно, просто шукати за назвою.  

На сайті "Підручник.ком.юа" зібрані шкільні підручники для учнів молодших класів, а також для старшокласників.Тут ви можете в ознайомлювальних цілях абсолютно безкоштовно переглянути онлайн підручник з будь якого шкільного предмету.

"4book" Підручник завантажиться в вигляді архіву, його необхідно буде розпакувати (програмою WinRaR або аналогічною), так як більшість пристроїв не зможуть його прочитати."Школьные учебники: электронная библиотека" Дуже гарний сайт, але для завантаження електронних копій підручників необхідно пройти просту реєстрацію."Електронна шкільна бібліотека" Безкоштовна біліотека шкільних підручників в різноманітних форматів, головне є можливість завантажити для iPad чи iPhone."Галерея старих радянських підручників" Колекція оцифрофаних радянских підручників. Але тільки для читання онлайн."Еx.ua".  Комплекти підручників по класам. Можна завантажити тільки комплект на клас."Mta.ua". Підручники можна скачати комплектами по класах. У вигляді zip-архиву, або через Торрент.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора